Καπραβέλος: Αυξήθηκαν οι ΜΕΘ, αλλά το ΕΣΥ δεν τις στελέχωσε

Για τη δήλωση του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου σχετικά με τις ΜΕΘ και την υποστελέχωσή τους μίλησε ο Νίκος Καπραβέλος. «Οι μονάδες οι οποίες δεν είναι στελεχωμένες με εξειδικευμένο προσωπικό προφανώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν με μεγάλη ασφάλεια», είπε μεταξύ άλλων.

Μπορεί οι κλίνες ΜΕΘ ν’ αυξήθηκαν από 600 σε 1.000, όμως «το Σύστημα δεν τις στελέχωσε», υπογράμμισε ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1.

Ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι αυτό είναι και το «μεγάλο στοίχημα, να βρούμε τους γιατρούς».

«Οι κλίνες ΜΕΘ αυξήθηκαν από 600 σε πάνω από 1.000. Αυτό ήταν αποτέλεσμα των δωρεών. Όμως το σύστημα δεν τις στελέχωσε, δεν υπάρχει η επαρκής στελέχωση αυτή τη στιγμή, είναι το μεγάλο στοίχημα που έχουμε σαν κοινωνία να βρούμε αυτούς τους γιατρούς», είπε και σχολιάζοντας τη δήλωση του Θεοδώρου Βασιλακόπουλου, τόνισε: «Προφανώς, οι μονάδες οι οποίες δεν είναι στελεχωμένες με εξειδικευμένο προσωπικό προφανώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν με μεγάλη ασφάλεια, διότι χρειάζεται και εξειδικευμένο προσωπικό. Δεν είναι εύκολη η στελέχωση. Εμείς για να λειτουργήσουμε την 18κλινη μονάδα δωρεά της Γ. Αγγελοπούλου (σ.σ. Ελλάδα 2021) ήρθαν 4 γιατροί από την Αθήνα και άλλοι 2 από άλλα νοσοκομεία, 6 γιατροί αλλιώς δεν μπορούσαμε να τη λειτουργήσουμε».

Καταλήγοντας την τοποθέτησή του είπε: «Δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή εξειδικευμένοι γιατροί. Μας πρόλαβαν τα γεγονότα μετά από χρόνια υποστελέχωσης του συστήματος υγείας. Προκηρύξαμε 10 θέσεις γιατρών – είμαι και κριτής – κι από αυτές έχουμε 17 μεν υποψήφιους, αλλά μόνο οι 5 έχουν πιστοποιητικό εξειδίκευσης, οι άλλοι είναι ανειδίκευτοι».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ