Καλλιάνος: Ενισχυμένα μελτέμια θα δροσίσουν τα ανατολικά – Άνοδος στα δυτικά

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες από τον Γ. Καλλιάνο.

Ενισχυμένα μελτέμια θα δροσίσουν τα ανατολικά και θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία στα δυτικά την προσεχή Πέμπτη, ενημερώνει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος αναφέρει πως λίγες αραιές νεφώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά τμήματα αύριο (6/7). Πρόσκαιρα θα πυκνώνουν στις ορεινότερες περιοχές. Στα ανατολικά τμήματα της Στερεάς, υπάρχει μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει.

Στο Ιόνιο, αλλά και στο Αιγαίο, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λίγες νεφώσεις στις βορειοανατολικές περιοχές του Αιγαίου. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας, τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα.

Οι θερμοκρασίες θα είναι φυσιολογικότατες για την εποχή: στους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και τα Επτάνησα, στους 32 με 36 στα βόρεια ηπειρωτικά, στους 34 με 35 στα ανατολικά ηπειρωτικά, στους 31 με 36 στις νότιες περιοχές της Κρήτης.
Βοριάδες θα πνέουν παντού: στο Ιόνιο ως 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο επίσης ως 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα ως και 6.

Στην Αττική αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα θα πυκνώνουν ελαφρώς, ενώ υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ασθενώς. Τα διαστήματα με ηλιοφάνεια μέσα στη μέρα θα είναι μεγάλα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 24 ως και τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες αραιές νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Τα διαστήματα με ηλιοφάνεια μέσα στη μέρα θα είναι μεγάλα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 23 ως και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Τις επόμενες ημέρες, ο καιρός θα είναι καλός, όπως και οι θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας: στους 36 στη Βόρεια Ελλάδα, 37άρια στη Δυτική Ελλάδα, 36 στα ανατολικά ηπειρωτικά, 34 στα Δωδεκάνησα, 32 στα νότια νησιωτικά τμήματα – στην περιοχή της Κρήτης.

Τα διαστήματα με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα είναι μεγάλα, ενώ θα απουσιάζει η αφρικανική σκόνη. Η θερμοκρασία ανεβαίνει την Τετάρτη και ανεβαίνει κι άλλο και την Πέμπτη, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Από την Πέμπτη θα ξεκινήσουν τα μελτέμια. Ενισχύονται στα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα πέσει στα ανατολικά και νότια: στους 34 στα ανατολικά ηπειρωτικά, στους 30 στις νότιες νησιωτικές περιοχές, στους 35 στα Δωδεκάνησα, στους 34 στη Βόρια Ελλάδα, στους 37 στη Δυτική Ελλάδα.

Στα βόρεια -και κυρίως ορεινά ημιορεινά τμήματα- υπάρχει πιθανότητα για σημειωθεί μπόρα, καταλήγει ο μετεωρολόγος του τηλεοπτικού σταθμού Mega, Γιάννης Καλλιάνος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ