Καλά νέα για τον καιρό της Τσικνοπέμπτης 2023 – Τα πρώτα στοιχεία

Σε λίγες μέρες είναι η Τσικνοπέμπτη 2023 και από ότι φαίνεται η μεγάλη κρεατοφαγική φιέστα θα τιμηθεί φέτος με πολύ καλό καιρό. Η εβδομάδα μπορεί να ξεκίνησε με χιόνι, δυσκολία στις μετακινήσεις, τηλεργασία, κλειστά σχολεία και μαγαζιά, όμως σιγά-σιγά τα φαινόμενα εξασθενούν και ο καιρός βελτιώνεται.

Η Τσικνοπέμπτη φέτος πέφτει στις 16 Φεβρουαρίου, είναι δηλαδή την επόμενη εβδομάδα και όχι αυτή. Η πρόγνωση του καιρού σε ορίζοντα 10 ημερών κάνει λόγο για κρύο μέχρι και την προσεχή Κυριακή, αλλά από Δευτέρα η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει και την επόμενη Πέμπτη να είναι στην Αττική γύρω στους 12 βαθμούς, σύμφωνα με το Meteo. Παράλληλα, χαμηλές είναι οι πιθανότητες βροχής στην πρωτεύουσα, κάτι που θα επιτρέψει και να βγουν σε μπαλκόνια και αυλές οι ψησταριές αλλά και τα «τραπεζάκια έξω» στις ταβέρνες.

tsiknopempti 2023 kairos prognosi

kairos tsiknopempti

Τσικνοπέμπτη 2023: Τι ισχύει με αργία

Σημειώνεται ότι η Τσικνοπέμπτη δεν είναι αργία, δεν ήταν αλλά και δεν αναμένεται να είναι, αφού δεν πρόκειται για κάποια ημέρα εορτασμού, αλλά για μια μέρα που έχει φέρει η παράδοση του καρναβαλιού και μάλιστα αποτελεί και ένα μπέρδεμα ανάμεσα στη χριστιανοσύνη και τη Διονυσιακή λατρεία. Έτσι, όσοι εργαστούν, ούτε θα πληρωθούν με προσαύξηση ημερομισθίου, ούτε δικαιούνται ημέρα ανάπαυσης.

Απόκριες 2023: Όλες οι ημερομηνίες

  • 5/2/2023 Τελώνου και Φαρισαίου – Αρχή Τριωδίου
  • 12/2/2023 Του Ασώτου
  • 16/2/2023 Τσικνοπέμπτη
  • 18/2/2023 Α’ Ψυχοσάββατο
  • 19/2/2023 Αποκριά (Της Απόκρεω)
  • 26/2/2023 Αποκριά (Της Τυροφάγου)
  • 27/2/2023 Καθαρά Δευτέρα

Υπενθυμίζεται ότι τα Ψυχοσάββατα είναι ένα Μνημόσυνο που κάνει η Εκκλησία για να συγχωρεθούν όλοι και να κριθούν κατά την Δευτέρα Παρουσία. Τα Ψυχοσάββατα για να συγχωρεθεί η ψυχή των αγαπημένων μας προσώπων συνηθίζεται να προσφέρουμε κόλλυβα: Μπορούμε είτε να τα φτιάξουμε μόνοι μας είτε να τα πάρουμε έτοιμα από ζαχαροπλαστείο ή φούρνο.

Η αργία της Καθαράς Δευτέρας 2023

Το παράδοξο με την Καθαρά Δευτέρα είναι ότι δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες μη επίσημες αργίες -όπως του Αγίου Πνεύματος- είναι καθιερωμένη και τα πάντα λειτουργούν όπως πχ Δεκαπενταύγουστο ή ανήμερα Χριστουγέννων που είναι στις ημέρες υποχρεωτικής αργίας.

Συγκεκριμένα, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας δεν λειτουργούν όταν η Καθαρά Δευτέρα έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο.

Σε αντίθετη περίπτωση, όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους (άρθρ. 2 παρ.3 ΝΔ 3755/1957).

Εάν οι μισθωτοί δεν εργαστούν τη συγκεκριμένη μέρα, δεν έχουν καμία μείωση του μισθού τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ