Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει Θεσσαλονίκη – Κεντρική Μακεδονία, δεκάδες προβλήματα

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία «Μπάλλος» σε Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία, έκλεισε το ένα ρεύμα της Εγνατίας Οδού στην Ασπροβάλτα. Έσπασαν τα αναχώματα στην Ολυμπιάδα.

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πυροσβεστική έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά από υπερχείλιση ρέματος.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 380ο χλμ της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Ασπροβάλτας (ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και τα οχήματα εκτρέπονται προς την παλιά εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης), στο 14ο χλμ της επαρχιακής οδού Ρεντίνας-Λαγκαδά δήμου Βόλβης, στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά-Βόλβης, ύψος Ευαγγελισμού δήμου Βόλβης, στο 90ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, από τον κόμβο Αεροδρομίου έως τον κόμβο Ρυσίου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Λειψυδρίου και στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Καρτερών στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Κάτω Ποταμιάς, στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Σεβαστού στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Σεβαστού αλλά και στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Μεταξοχωρίου στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Τερπύλου.

Στην Πιερία, στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας – Αγ. Σπυρίδωνα. Στην Χαλκιδική στο 1ο χιλιόμετρο σε οδό που συνδέει το Δημοτικό Διαμέρισμα Ολύνθου με την επαρχιακή οδό Ν. Μουδανιών – Σιθωνίας, στο 1ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Καλυβών – Γερακινής, στο 1ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων, στο 10,5 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Καλλικράτειας – Μουδανιών και σε δημοτική οδό (ιρλανδική διάβαση) στην Ολυμπιάδα.

Την ίδια στιγμή κια σύμφωνα με το grtimes πολύ πυκνή ομίχλη υπάρχει στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών από το ύψος του Κάτω Σχολαρίου, ενώ στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα.
Μπουλντόζες δημιουργούν αναχώματα, ώστε να μην δημιουργηθούν νέες υπερχειλίσεις κάτι που δεν έγινε εφικτό αργά το βράδυ της Παρασκευής. «Υπάρχει τεράστια ανησυχία απ’ όλους μας στην περιοχή. Δεν θέλουμε να περάσουμε τα ίδια που έλαβαν χώρα πριν δύο χρόνια περίπου» ανέφεραν οι κάτοικοι στο grtimes.

Επίσης δυο άτομα απεγκλωβίστηκαν από τν Θέρμη, ενώ φράκαρε η ροή του ποταμού Ανθεμούντα.

Τέλος μεγάλα ήταν και τα προβλήματα στο Ζαγκλιβέρι με την πυροσβεστκή να απεγκλωβίζει από τα σπίτια τους τέσσερα άτομα.

(Mε πληροφορίες ΑΠΕ/ΕΡΤ3/GRTIMES)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ