Κακοκαιρία Ελπίδα: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν καταφέρουν να εμβολιαστούν στο προγραμματισμένο ραντεβού τους

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίδα στη χώρα με τα πρώτα χιόνια σε Φλώρινα και Έβρο, ενώ στη Πολιτική Προστασία έγινε έκτακτη σύσκεψη με αφορμή την νέα επιδείνωση του καιρού.

Ένα καίριο ερώτημα είναι το τι θα γίνει αναφορικά με τα προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, δεδομένου ότι λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, πολλοί πολίτες ενδέχεται να μην είναι σε θέση να μετακινηθούν για να παρευρεθούν στο ραντεβού τους.

Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, έχουν δοθεί οδηγίες προς τους Δήμους, ώστε να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για τη διευκόλυνση της διαδικασίας των εμβολιασμών και την απρόσκοπτη προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα εν μέσω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας στο iEidiseis, όσοι πολίτες δεν κατορθώσουν να παρευρεθούν στο ραντεβού τους δεν χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού στις επόμενες ημέρες ώστε να προγραμματίσουν εκ νέου τον εμβολιασμό τους. Σε κάθε περίπτωση, αναφέρεται πως το υπουργείο είναι έτοιμο για επιπλέον δράσεις και ανακοινώσεις εάν το απαιτήσουν οι καταστάσεις εν μέσω της κακοκαιρίας.

Έτσι, μέσω της ιστοσελίδας emvoliogov.gr, οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν νέα ημερομηνία για να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ