Κακοκαιρία: Εκατοντάδες σπίτια παγωμένα, χωρίς φυσικό αέριο στην Αθήνα

Διακοπές ρεύματος και παγετός έχουν θέσει εκτός λειτουργίας και λέβητες φυσικού αερίου με τα νοικοκυριά να μένουν χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό.

Πρόβλημα με την θέρμανση και το ζεστό νερό αντιμετωπίζουν αρκετά νοικοκυριά στην Αττική, κυρίως στα Βόρεια Προάστια, τα οποία τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο, σύμφωνα με αναφορές πολιτών.

Η εταιρεία διανομής αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής) ξεκαθαρίζει στο iEidiseis ότι δεν έχει εντοπιστεί κανένα πρόβλημα στο δίκτυο διανομής, άρα το όποιο ζήτημα βρίσκεται τοπικά στα σπίτια και μπορεί να αφορά τις σωληνώσεις ή τους καυστήρες.

Off οι λέβητες λόγω… ρεύματος

Σύμφωνα με τους τεχνικούς της εταιρείας η πρώτη αιτία του προβλήματος ενδεχομένως να είναι η διακοπή ρεύματος που μπορεί να προηγήθηκε και να έθεσε εκτός λειτουργίας τους καυστήρες. Άρα, η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να επιχειρήσει να κάνει επανεκκίνηση στο λέβητα με τα κουμπιά reset ή restart που βρίσκονται πάνω στο μηχάνημα, εφόσον φυσικά έχει επανέλθει η ηλεκτροδότηση.

Πρόβλημα και ο παγετός

Υδραυλικός με γνώση των οικιακών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου ανέφερε πάντως στο iEidiseis ότι δεν αποκλείεται λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών σωληνώσεις που βρίσκονται εξωτερικά και αλλά και οι λέβητες που τέθηκαν εκτός λειτουργίας για πολλές ώρες να έχουν παγώσει λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα ή να έχουν υποστεί κάποια βλάβη.

Σε αυτή την περίπτωση , χρειάζεται η επέμβαση τεχνικών που αναλαμβάνουν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα… εφόσον βέβαια καταφέρουν να φτάσουν στα σημεία μιας και πολλοί δρόμοι ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας είναι ακόμη απροσπέλαστοι.

Τι κάνουμε πριν την παγωνία

Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά χρήσιμα tips που μπορεί να κάνει κάποιος πριν την παγωνιά ώστε να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις.

Αρχικά, μπορεί κάποιος να μονώσει τις εξωτερικές σωληνώσεις θέρμανσης και ζεστού νερού που είναι εκτεθειμένες. Επίσης, για να εξασφαλιστεί συνεχής λειτουργία μπορεί κάποιος να ρυθμίσει την κυκλοφορία ώστε το μηχάνημα να μην σταματά -τουλάχιστον για μεγάλα διαστήματα, ούτε κατά την διάρκεια της νύχτας.

Επίσης, καλό είναι να τοποθετήσει κανείς αντιψυκτικό υγρό στο κύκλωμα της θέρμανσης. Έτσι θα διασφαλίσει ότι δεν θα σπάσει κάτι σε περίπτωση βλάβης του λέβητα.

Για το νερό μπορεί κάποιος να αφήσει ελάχιστα μια βρύση να τρέχει συνεχώς στο ζεστό ώστε να υπάρχει ροή του νερού.

Εξυπακούεται ότι πρέπει να γίνεται τακτική συντήρηση στους λέβητες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ