Καιρός -Μαρουσάκης: Μεσογειακός κυκλώνας θα επηρεάσει την Ελλάδα

Καιρός -Μαρουσάκης: Καλός ο καιρός την 28η Οκτωβρίου, όμως, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα δούμε ιδιαίτερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.

Σημαντική μεταβολή εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά καλός και αύριο, 28η Οκτωβρίου, όμως «τα δύσκολα έρχονται μες το Σαββατοκύριακο. Όπως εξήγησε, «ένας μεσογειακός κυκλώνας οργανώνεται στη νότια Ιταλία και ένα μέρος αυτού θα επηρεάσει και την Ελλάδα».

Ο κ. Μαρουσάκης σημείωσε ότι αυτός ο μεσογειακός κυκλώνας αναμένεται να χτυπήσει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα νότια τμήματα της Ιταλίας. «Σε δεύτερη φάση καθώς αυτό το σύστημα θα κινηθεί ανατολικά, μετατρεπόμενο πλέον σε ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει και τη χώρα μας, με έμφαση τα κεντρικά, δυτικά και νότια τμήματα» υπογράμμισε. Αυτή η εξέλιξη, προσέθεσε, θα σηματοδοτήσει ότι το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δούμε ιδιαίτερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές -και η Αττική θα επηρεαστεί κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Δείτε την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Δείτε ακόμη:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ