Καιρός: Ενισχύονται οι βοριάδες – Στο «κόκκινο» για φωτιά η Αττική

Οι άνεμοι θα φτάσουν σήμερα ακόμη και τα 7 μποφόρ ανεβάζοντας επικίνδυνα τον δείκτη εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς. Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή.

Ζεστός θα είναι ο καιρός σήμερα και σημαντικά αυξημένος ο κίνδυνος για φωτιά στη χώρα, με την ενίσχυση των ανέμων να βάζει στο «κόκκινο» πολλές περιοχές της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή (9/7) ενισχύονται οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, φτάνοντας κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

aeras1

Η ενίσχυση των ανέμων, συνδυαζόμενη με τις υψηλές θερμοκρασίες, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών. Με βάση τον καναδικό πυρο-μετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει το meteo, ιδιαίτερα αυξημένη επικινδυνότητα υπάρχει στα νησιά του Αιγαίου, στη Νότια Κρήτη, στην Αττική, στη Βοιωτία, στην Κορινθία, στην Αργολίδα και στη Λακωνία.

aeras2

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ