Καιρός: Αλλαγή από το βράδυ με βροχές και ισχυρούς ανέμους

Μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές και σημαντική ενίσχυση των ανέμων από απόψε το βράδυ. Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.

Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε το βράδυ (Τρίτη 09/11) με τοπικές βροχές και σημαντική ενίσχυση των ανέμων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι βροχές θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες της Τρίτης έως το πρωί της Τετάρτης 10/11 κατά κύριο λόγο στα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στα βόρεια της Κρήτης.

Στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζεται αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί της Τετάρτης 10/11:

rain1011

Ακόμη, οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ και τοπικά έως 8 μποφόρ. Μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 έως 8 μποφόρ και ενδεχομένως κατά τόπους έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα έχουν ισχύ από 4 έως 6 μποφόρ, σημειώνεται όμως ότι στον Πατραϊκό Κόλπο η έντασή τους θα κυμαίνεται μεταξύ 5 και 7 μποφόρ. Στην Εικόνα 2 φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ την Τετάρτη 10/11 καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

Στην παρακάτω εικόνα οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ την Τετάρτη 10/11 καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του:

anemoi1011

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ