Ηράκλειο: Ισραηλινός προσπάθησε να επιστρέψει στη χώρα του ενώ ήταν θετικός στον κορονοϊό

Τουρίστας από το Ισραήλ επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς πίσω στην πατρίδα του ενώ είχε θετικό τεστ κορονοϊού. Πώς το δικαιολόγησε.

Να ταξιδέψει αεροπορικώς πίσω στην πατρίδα του επιχείρησε ένας 67χρονος Ισραηλινός τουρίστας στην Κρήτη παρά το γεγονός ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό. Τελικά, θα μείνει στην Κρήτη άλλες 7 ημέρες σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Σύμφωνα με το cretapost, το περιστατικό σημειώθηκε στις 2 Ιουλίου στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, «Νίκος Καζαντζάκης», όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν το έγγραφο που βεβαιώνει ότι είναι αρνητικός, προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Τότε, ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα του μικροβιολογικού εργαστηρίου που είχε επισκεφθεί προκειμένου να κάνει το τεστ κορονοϊού και τα οποία έδειχναν ότι ήταν θετικός.

Ο 67χρονος Ισραηλινός δεν είχε δώσει τον αριθμό τηλεφώνου του στο εργαστήριο και έτσι δε μπορούσε να εντοπστεί για να του γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα. Είχε δώσει, ωστόσο, το email του στο οποίο είχαν σταλεί τα αποτελέσματα, ενώ το εργαστήριο επικοινώνησε και με την Πολιτική Προστασία και το αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί λίγο πριν ταξιδέψει.

Ο Ισραηλινός ισχυρίζεται ότι δεν είχε διαβάσει το email, καθότι δεν γνώριζε αγγλικά.

Μετά από αυτή την εξέλιξη μετέβη σε ξενοδοχείο καραντίνας όπως και η γυναίκα του η οποία ήταν αρνητική στον κορονοϊό, όμως επέλεξε να μην επιστρέψει μόνη στο Ισραήλ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ