Ηλίας Μόσιαλος: Ένας θάνατος, μια δολοφονία – Ένα κοντράστ ουσίας

Η εξέγερση στο Ιράν λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις, λόγω της διαμαρτυρίας για τον θάνατο της νεαρής Μαχσά Αμινί στη διάρκεια της κράτησής της από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 31 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στα αιματηρά επεισόδια.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, που τοποθτείται συχνά δημοσίως για θέματα της επικαιρότητας, θέλησε να σχολιάσει την κατάσταση στο Ιράν και έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα μέσω ανάρτησής του στα social media.

Ο καθηγητής πολιτικής υγείας του LSE, αναφέρθηκε στο θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και στο γεγονός ότι αυτός επηρέασε εκατομμύρια άτομα, υπενθυμίζοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη θλίψη, αλλά και οργή, για τη δολοφονία της 22χρονης Mahsa Amini.

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου

«Δύο γυναίκες πέθαναν πρόσφατα. Η μια 96 ετών από φυσικά αίτια. Η άλλη, 22 ετών, δολοφονήθηκε γιατί το χιτζάμπ της ήταν χαλαρά φορεμένο. Θεωρήθηκε βλάσφημη από τους Ισλαμιστές του Ιράν. Πολλοί είναι θλιμμένοι για το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ήταν ένα σύμβολο σταθερότητας για τους Βρετανούς για δεκαετίες. Πολλοί περισσότεροι πρέπει να είναι σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι με τη δολοφονία της Mahsa Amini που ήταν και θα είναι ένα σύμβολο ανεξαρτησίας και ελευθερίας για όλες τις γυναίκες».

https://www.facebook.com/photo?fbid=5492659630773278&set=a.885973844775236

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ