Ηλεία: Ενεργές δύο εστίες φωτιάς – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Ηλεία, με δύο ενεργά μέτωπα σε Δούκα και Ξηρόκαμπο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Από νωρίς το πρωί τα εναέρια μέσα επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς στην Ηλεία και κυρίως στη Νεμούτα και στσ άλλα χωριά του οροπεδίου του Λάλα. Όπως αναφέρει το ilialive.gr, αναζωπυρώσεις υπάρχουν κατά καιρούς σε διάφορά σημεία, από τα οποία έχει περάσει η πυρκαγιά τις προηγούμενες ώρες.

Από το Χελιδόνι έως τη Μιράκα, τη Λιναριά και τη Μουριά, στο Κρυονέρι, το Δούκα, το Λάσδικα και του Πόθου, τις Μηλιές, το Λάλα, την Αχλαδινή, τη Νεμούτα, τον Ξηρόκαμπο και το Βασιλάκι, υπάρχουν εστίες αναζωπύρωσης .

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ώρα εστιάζεται όμως στην περιοχή του Βασιλακίου, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να περάσει η πυρκαγιά προς τα Άσπρα Σπίτια. Από την άλλη χθες υπήρξε κινητοποίηση, καθώς είχε εντοπιστεί μικρή εστία φωτιά στο Λούβρο, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες

Τη νύχτα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες στις περιοχές Νεμούτα, Λάλα και Αχλαδινή. Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Εξακολουθούν να επιχειρούν 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 πεζοπόρα τμήματα, καθώς και η ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ακόμη, στην περιοχή συνεχίζει να βρίσκεται το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ