Γώγος: Η μετάλλαξη Δέλτα θα φτάσει στο 90% – Ο κορονοϊός είναι η νόσος των νέων

Ο κ. Γώγος έκανε έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό και επανέλαβε την ανάγκη για εμβολιασμό.

Σε ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, προχώρησε ο Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κ. Χαράλαμπος Γώγος.

Μετά από διακοπή κάποιων ημερών λόγω των όσων συνέβησαν στην Ελλάδα, στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών, η ενημέρωση για τον κορονοϊό και το εμβολιαστικό πρόγραμμα από το υπουργείο Υγείας επέστρεψε.

Στην ενημέρωση μετείχε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Εντωμεταξύ, ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 3.605 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, με την Αττική να καταγράφει 938 εξ αυτών και την Θεσσαλονίκη 298.

Δείτε εδώ: Πού εντοπίστηκαν τα 3.605 κρούσματα, όλες οι περιοχές: 938 στην Αττική, 298 στη Θεσσαλονίκη

Πάνω από 100 χιλιάδες τεστ σε μία ημέρα

Ο κ. Γώγος ξεκίνησε την ενημέρωση εκφράζοντας την θλίψη του, καθώς και της επιτροπής, για την τραγική κατάσταση με τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον αριθμό των τεστ για τον ιό που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, τα οποία ήταν πάνω από 100.000, αναλύοντας επίσης τα επιδημιολογικά δεδομένα της ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ.

Η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει με 90%

Στην συνέχεια, έκανε λόγο για τις μεταλλάξεις, λέγοντας πως η παραλλαγή Δέλτα θα επικρατήσει με 90% των διαγνώσεων σε λίγο καιρό.

Διαβάστε επίσης: Μετάλλαξη Δέλτα: Απόλυτη κυριαρχία – Τα 4 πιο συχνά στελέχη κορονοϊού στην Ελλάδα

«Η πανδημία πλέον είναι η νόσος των νέων»

Ο κ. Γώγος είπε επίσης ότι τα αριθμητικά δεδομένα είναι δυσάρεστα και πρόσθεσε ότι η πανδημία είναι πλέον νόσος των νέων.

Σε αυτό το σημείο έκανε έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα υγιεινής και προστασίας και επανέλαβε την ανάγκη όλοι οι νέοι άνω των 12 ετών αλλά και οι ευάλωτοι πληθυσμοί να εμβολιαστούν.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ

Όπως είπε ο καθηγητής, στις ΜΕΘ αυτή τη στιγμή είναι κατά 99% ασθενείς οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι, ενώ υπογράμμισε ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων αυτή τη στιγμή – σε σχέση με το τρίτο κύμα – είναι κατά 60% – 80% μειωμένος λόγω των εμβολιασμών.

Σημείωσε επίσης, ότι η κάλυψη στις ΜΕΘ είναι στο 51% με την μεγαλύτερη δυσκολία να εντοπίζεται στην Κρήτη.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, επεσήμανε ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι μεν καλό, αλλά συνεχίζει να απέχει από την ανοσία που χρειάζεταινα επιτύχουμε.

Παράλληλα, Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε την έκκληση του κ. Γώγου για τον εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων και των νέων αμέσως μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές. «Ο εμβολιασμός είναι ένα κοινωνικό αγαθό. Προστατεύουμε τους οικείους μας και την κοινωνία μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ