Γλυκά Νερά: «Η κ. Μυλωνοπούλου δεν έχει πτυχίο και παραβίασε το ιατρικό απόρρητο»

Ούτε πτυχίο, ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος έχει η Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία εμφανίστηκε ως η ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιν, που βρήκε φριχτό θάνατο στα Γλυκά Νερά. «Μας έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα», είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Εξώδικο κατά του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων έστειλε η Έλένη Μυλωνοπούλου, η οποία εμφανίστηκε ως η ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιν, που βρήκε φριχτό θάνατο στα Γλυκά Νερά.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του ΣΕΨ, με την οποία της ζητούσε να προσκομίσει το πτυχίο ψυχολόγου και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Από το εξώδικο αυτό προκύπτει, όπως αποκάλυψε η πρόεδρος του Συλλόγου, Βάσω Μπουκουβάλα μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στο ΑΝΤ1, ότι η κα. Μυλωνοπούλου δεν έχει ούτε πτυχίο, ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

«Μας έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα», τόνισε η κ. Μπουκουβάλα σημειώνοντας ότι παρά το γεγονός ότι δεν είναι ψυχολόγος η Ελένη Μυλωνοπούλου «παραβίασε το ιατρικό απόρρητο».

«Αποκάλυψε δημόσια τι της είχε εκμυστηρευτεί η κοπέλα, αυτό απαγορεύεται» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ένας ψυχολόγος μόνο σε εισαγγελέα μπορεί να μιλήσει.

Πρόκειται για «διασυρμό του επαγγέλματός μας» και «παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας και του ελληνικού και του ευρωπαϊκού», τόνισε η κ. Μπουκουβάλα, προσθέτοντας ότι ένας ψυχολόγος «απαγορεύεσαι να γίνεται μάρτυρας υπεράσπισης ή κατηγορίας του πελάτη του».

Σύμφωνα με την κ. Μπουκουβάλα, «είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά γι’ αυτό την καλέσαμε να προσκομίσει το πτυχίο της και από το εξώδικο που μας έστειλε αποδεικνύεται περίτρανα, ότι δεν είναι ψυχολόγος».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ