Γηροκομείο στα Χανιά: Νέες καταγγελίες για οικονομική εκμετάλλευση  

Νέα ανατριχιαστική καταγγελία για το γηροκομείο στα Χανιά.

 

Συγκλονίζει με τα όσα λέει γιος ηλικιωμένου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή μετά από τέσσερις μήνες φιλοξενίας στο  γηροκομείο στα Χανιά από ανακοπή καρδιάς. Ο ίδιος ζει στο εξωτερικό και αναμένεται να καταθέσει στις αρμόδιες προξενικές αρχές.

«Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να μην ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλον. Το να κακοποιείς την τρίτη ηλικία, είναι σαν να κακοποιείς παιδιά», τονίζει ο γιος ενός από τους ηλικιωμένους που έχασε τη ζωή του στο γηροκομείο των Χανίων, το οποίο βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» έρευνας.

 Ψάχνοντας σήμερα την υπόθεση, μετά τη «χιονοστιβάδα» καταγγελιών, κάνει λόγο και για οικονομική εκμετάλλευση και εξαπάτηση των τροφίμων και των συγγενών τους.

Η μονάδα από το 2009 έως τα τέλη του 2011 φέρεται να λειτουργούσε χωρίς άδεια, και έκτοτε με μια άδεια φιλοξενίας μόλις 16 ατόμων, όταν ο τελευταίος έλεγχος εντόπισε στους χώρους του γηροκομείου 55 ηλικιωμένους. Είχε δει κανείς αυτήν την υπέρβαση, αναρωτιούνται τώρα οι συγγενείς των τροφίμων;

Σύμφωνα με αυτοψία στους χώρους του γηροκομείου, οι ελεγκτές βρίσκουν σοβαρές πολεοδομικές και υγειονομικές παραβάσεις. Και παρότι ήδη από το 2010, η τότε Νομαρχία είχε διατάξει να «σφραγιστεί» το γηροκομείο, η μονάδα συνέχισε την λειτουργία της.

Η δικηγόρος που εκπροσωπεί κάποιες από τις οικογένειες που έχουν προβεί σε καταγγελίες για το γηροκομείο των Χανίων, υπέβαλε αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την μέχρι τώρα στάση της Περιφέρειας Κρήτης και Αντιπεριφέρειας Χανίων, που είναι οι αρμόδιες εποπτεύουσες αρχές για την λειτουργία του οίκου ευγηρίας.

 

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ