Γιώργος Τράγκας: «Έφυγε χωρίς να το πάρει χαμπάρι» λέει ο γιατρός του

Ο παθολόγος – διαβητολόγος, Χρήστος Ζούπας, χαρακτήρισε τον Γιώργο Τράγκα ως ένα ζωηρό παιδί, που δεν συμβιβαζόταν με την ηλικία και το πρόβλημά του. «Νόμιζε πως ήταν μία γρίπη και θα περάσει», είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι αυτή τη στιγμή ο Γιώργος έφυγε χωρίς να το πάρει χαμπάρι», είπε ο γιατρός του Γιώργου Τράγκα, Χρήστος Ζούπας, τονίζοντας πως ο δημοσιογράφος είχε για πολλά χρόνια ζάχαρο.

Ο παθολόγος – διαβητολόγος χαρακτήρισε τον Γιώργο Τράγκα ως ένα ζωηρό παιδί, που δεν συμβιβαζόταν με την ηλικία και το πρόβλημά του.

«Όταν είσαι ένας άνθρωπος της δραστηριότητας και της καθημερινότητας, πολλές φορές δεν συνειδητοποιείς ότι κουβαλάς 30 με 35 χρόνια γλύκας που έχουν προκαλέσει φθορά στα αγγεία σου. Νιώθω άσχημα, μετά από μία τέτοια περιπέτεια, δεν ξέρω, επειδή είχαμε καθημερινή επαφή τον τελευταίο καιρό νομίζω πως έχω πει τόσα πολλά, που νομίζω ότι η σιωπή είναι το καλύτερο φάρμακο», είπε και συνέχισε: «Την παραμονή νόμιζε πως ήταν μία γρίπη και θα περάσει. Δυστυχώς ο ιός αυτός έχει μία επιθετικότητα, σε περιτριγυρίζει σαν τον λύκο και σου ορμάει».

Επιπλέον, ο κ. Ζούπας τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» πως μία λοίμωξη στους ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα. «Μία πρώτη αντίδραση είναι η αύξηση του ζαχάρου, η οποία με την σειρά της ανεβάζει την πηκτικότητα του αίματος και το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει κόσμος που νοσεί, αλλά δεν το ξέρει»

Ο κ. Ζούπας είπε πως δεν ξέρει κανείς πώς μπορεί ν’ αντιδράσει ο οργανισμός ενός ανθρώπου απέναντι στον ιό. «Το πρόβλημα είναι ότι ένας καινούριος ιός που επιτίθεται στην ανθρωπότητα, δεν ξέρεις ποιον θα προσβάλλει η όχι. Υπάρχει κόσμος που περνάει τον κορονοϊό χωρίς να πάρει χαμπάρι. Δεν είναι πολύς ο κόσμος που καταλήγει, αλλά δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει ο οργανισμός κι αυτό είναι ένα μυστικό που το ξέρει μόνο ο οργανισμός μας».

Ο παθολόγος – διαβητολόγος τόνισε πως ένα από τα βασικότερα υποκείμενα νοσήματα είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, αλλά θα πρέπει να γίνει διαφοροποίηση σχετικά με το ποιοι άνθρωποι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τους προσβάλει ο ιός. Ως προς τα παιδιά και τους νέους με διαβήτη τύπου 1, εάν είναι καλά ρυθμισμένα σπάνια έχουν σοβαρό πρόβλημα. Ο παθολόγος τόνισε πως αυτή η κατηγορία θα πρέπει να εμβολιαστεί για να αντιμετωπιστεί αυτή η λαίλαπα.

Αντιθέτως, το πρόβλημα εντοπίζεται στους ενήλικες, που είναι το 90% των περιπτώσεων του διαβήτη, και το 60% με 80% στους παχύσαρκους και υπέρβαρους. Ιδιαίτερα, υπάρχει περιορισμός της οξυγόνωσης των πνευμόνων στους παχύσαρκους λόγω βάρους.

Μετάλλαξη Ομικρον

Ως προς τη μετάλλαξη Ομικρον δήλωσε: «Η τρίτη δόση έχει αυτό το πλεονέκτημα, αυξάνει το ανοσοποιητικό σύστημα και αντιμετωπίζεται η μετάλλαξη με πολύ καλύτερη αντιμετώπιση. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτή η λαίλαπα είναι να εμβολιαστούμε».

«Κανένα εμβόλιο δεν επηρεάζει τον οργανισμό, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων που μπορεί να κάνει μία σπάνια αντίδραση. Θα χρειαζόμαστε επαναληπτικές δόσεις μέχρι να εισαχθεί μαζί με τα άλλα στελέχη στο ετήσιο αντιγριπικό εμβόλιο», τόνισε.

Εξαπλάσιος ο κίνδυνος της στυτικής δυσλειτουργίας

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA« για μία μελέτη σχετικά με το πως επηρεάζει η πανδημία την σεξουαλική ζωή των ανδρών. Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία περιλάμβανε2.000 περιστατικά, αυξήθηκε δραματικά ο νέος πληθυσμός με στυτική δυσλειτουργία, πάνω από 30%.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η ηλικία των 60 ετών και των 30 ετών έμοιαζαν να συντονίζονται και να έχουν τα ίδια προβλήματα. Εάν οι συνέπειες του Covid στην στυτική δυσλειτουργία είναι μακροχρόνιες, απάντησε:

«Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Αυτός που παθαίνει στυτική δυσλειτουργία οργανικού τύπου μπορεί να πάρει ένα χρόνο να συνέλθει», είπε και πρόσθεσε ότι ο κορονοϊός «λατρεύει» το οξυγόνο και οδηγεί σε σκλήρυνση των αγγείων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ