Γιώργος Παυλάκης: 100 νεκροί την ημέρα μέχρι το τέλος της χρονιάς

Η μετάλλαξη Ομικρον είναι τρεις φορές πιο μεταδοτική δήλωσε ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης. «Μαύρη» πρόβλεψη για 100 νεκρούς τη μέρα.

Έξαρση στον αριθμό των νεκρών μέχρι τα Χριστούγεννα ή το τέλους του χρόνου προβλέπει ο ιατρός-καθηγητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος τόνισε πως ίσως να βλέπουμε 100 νεκρούς κάθε μέρα μέχρι τις γιορτές, ενώ επισήμανε πως μπορεί να φτάσουμε τους 20.000 ακόμα και 21.000 νεκρούς στη χώρα μας, μέχρι το τέλος του 2021.

«Δεν σοκαριζόμαστε πια από τον αριθμό των νεκρών και αυτό είναι το πρόβλημα. Έχει γίνει περίπου αποδεκτό ότι δεν τρέχει τίποτα» είπε.

Για τη μετάλλαξη Όμικρον, ο καθηγητής είπε είναι ένα πάρα πολύ μεταδοτικό στέλεχος, ενώ είμαστε περίπου στο επίπεδο του ιού της ιλαράς που είναι αερομεταδιδόμενο. «Όπου υπάρχει συγκέντρωση ανθρώπων, θα σημειώνεται διασπορά του ιού, ακόμα και σε εμβολιασμένους» σημείωσε.

«Στη Νότια Αφρική τα κρούσματα επεκτείνονται και πολλαπλασιάζονται μέχρι τώρα δεν έχουν σημειωθεί βαριά περιστατικά, ωστόσο αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε κρούσματα σε μικρές ηλικίες» τόνισε επίσης.

Ο κ. Παυλάκης σημείωσε τέλος άτομα, όπως οι ανοσοκατασταλμένοι θα χρειαστούν ακόμα και τέταρτη δόση εμβολίου, καθώς ο επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός τους προσθέτει παραπάνω ανοσία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ