Γιώργος Κυπαρρίσης: Η φωτογραφία με την εφημερίδα που απέδειξε ότι είναι ζωντανός

Η επιστολή-έκκληση της Όλγας Κυπαρίσση προς τους απαγωγείς του γιου της, Γιώργου Κυπαρίσση, στις 17 Φεβρουαρίου, ήταν αυτή που άνοιξε ξανά τον δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στην οικογένεια και τους δράστες που είχε διακοπεί για τουλάχιστον 20 ημέρες.

Περίπου 3-4 εικοσιτετράωρα μετά την επιστολή, υπήρξε η πρώτη επαφή, με τους απαγωγείς να ζητούν από τους συγγενείς του 40χρονου επιχειρηματία να ετοιμάσουν τα λύτρα. Για να αποδείξουν ότι ο Γιώργος Κυπαρίσσης ήταν καλά στην υγεία του, έστειλαν μια φωτογραφία του στην οποία κρατούσε μια εφημερίδα της ίδιας ημέρας. Η ελεγχόμενη απελευθέρωση έλαβε χώρα περίπου στις 07:00 το πρωί, σε περιοχή κοντά στο Τατόι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα λύτρα που δόθηκαν για να αφεθεί ελεύθερος ο 40χρονος έφτασαν τις 800.000 ευρώ, ποσό μικρότερο κατά 200.000 σε σχέση με το 1 εκατομμύριο που είχαν ζητήσει οι δράστες κατά την πρώτη τους επικοινωνία μετά την απαγωγή. Ο επιχειρηματίας κατάφερε να επικοινωνήσει με την οικογένεια του χρησιμοποιώντας τηλέφωνο κατοίκου, ενώ στη συνέχεια κάλεσε εταιρεία ταξί για να τον μεταφέρει στο σπίτι του.

Από τις 11:30, ο Γιώργος Κυπαρίσσης καταθέτει στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, που επιχειρούν να συγκεντρώσουν στοιχεία που θα αποκαλύψουν την ταυτότητα των δραστών. Ο επιχειρηματίας θα προσπαθήσει να θυμηθεί τόπους, χρόνους διαδρομών, οχήματα, ακόμα και πόσα σκαλοπάτια κατέβηκε και πώς ήταν ο χώρος κράτησης του.

Παράλληλα, θα περιγράψει στα στελέχη της Ασφάλειας λεπτομερώς όλες τις επαφές και επικοινωνίες που είχε με τους άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες. Καταθέσεις στις αρχές θα δώσουν και τα τρία αδέρφια του 40χρονου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ