Γιώργος Καραϊβάζ: Το «άπειρο» υλικό και η πορεία των ερευνών για τη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

«Πρόκληση» χαρακτηρίζεται η εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ για την ελληνική αστυνομία.

Ένα μήνα μετά το «συμβόλαιο» θανάτου, οι εκτελεστές του παραμένουν άφαντοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το υλικό το οποίο συνεχίζεται να εξετάζεται από τις αρχές χαρακτηρίζεται ως «άπειρο».

Πρόκειται, μεταξύ άλλων για βίντεο από κάμερες ασφαλείας, ηλεκτρονικά ίχνη κινητών, αλλά και ένας ευρύς κύκλος καταθέσεων.

Γι αυτό και υπάρχει από την πρώτη στιγμή συνεργασία διαφόρων υπηρεσιών όπως του τμήματος Ανθρωποκτονιών, του Οργανωμένου Εγκλήματος αλλά και της ΔΕΕ (Διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών).

karaibaz 2

Υπάρχουν, ωστόσο, ερωτήματα που παραμένουν χωρίς απάντηση.

Πού βρίσκεται η βέσπα τύπου Beverly που χρησιμοποίησαν οι δράστες;

Εκτιμάται ότι πιθανώς να κατέληξε ακόμη και στον βυθό της θάλασσας, εκεί δηλαδή όπου αρκετές φορές επιλέγουν οι δράστες διαφόρων εγκλημάτων να εξαφανίσουν στοιχεία ή ακόμα να την έβαλαν σε κάποιο βαν/φορτηγό που βοήθησε στο να χαθούν τα ίχνη της .

Το μήνυμα με τις χαριστικές βολές…

Δύο από τις σφαίρες ήταν στο κεφάλι του Γιώργου Καραϊβάζ. Το δεδομένο είναι οτι οι εκτελεστές ήθελαν τον δημοσιογράφο σίγουρα νεκρό.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές ίσως να ήταν συμβολική κίνηση. Ένα μήνυμα που ήθελαν να περάσουν, καθώς ο δημοσιογραφος ήταν άοπλος, δεν είχε φρουρά και το σημείο που επέλεξαν να τον σκοτώσουν ήταν ακριβώς κάτω από το σπίτι του, μέρα μεσημέρι.

Ωστόσο, μπορεί να είναι και η «σφραγίδα» των εκτελεστών του, καθώς -φαινομενικά τουλάχιστον- υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά με άλλες δολοφονίες των τελευταίων χρόνων.

Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας μιλώντας στο iΕidiseis επεσήμαναν, επίσης, πως «πολλές δολοφονίες τέτοιου είδους δεν έχουν εξιχνιαστεί. Ενδεχομένως εάν γίνει η αρχή με αυτή την υπόθεση να ανοίξουν τα στόματα».

Το δεδομένο είναι ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ μέσα από τα άρθρα του και το ρεπορτάζ που έκανε επί σειρά ετών, γνώριζε συγκεκριμένα πράγματα για πρόσωπα και καταστάσεις, για σχέσεις ατόμων της νύχτας με επίορκους αστυνομικούς και διακίνηση μαύρου χρήματος.

karaibaz 3

Γι αυτό τον λόγο και στοχοποιήθηκε. Αυτοί είναι και φόβοι των αρχών, αφού εκτιμάται ότι ποινικοί πέρα από τα συμβόλαια θανάτου που εκτελούν για χάρη αντιπάλων ομάδων, προχωρούν ακόμα πιο πέρα με την εκτέλεση και άλλων προσώπων όπως στην περίπτωση του συναδέλφου δημοσιογράφου.

Από την άλλη πλευρά το δικό του μήνυμα στέλνει ο δικηγόρος της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ, μιλώντας στο iEidiseis.

Ο κ. Απόστολος Λύτρας σημειώνει ότι «από τις πληροφορίες μου οι έρευνες συνεχίζονται χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο» και εκτιμά ότι «η ελληνική αστυνομία στο τέλος θα καταφέρει να βρει ποιοι κρύβονται πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ».

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα είδα το φως της δημοσιότητας αρκετά βίντεο από την πορεία που ακολούθησαν οι δράστες, ενώ σε ένα από αυτά φαινόταν και το όπλο με τον οποίο σκότωσαν τον δημοσιογράφο

Οι κινήσεις των δραστών

Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR έφερε επίσης στο φως της δημοσιότητας ακόμη ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τη δολοφονία Καραϊβάζ, το οποίο εξετάζεται από τις ελληνικές Αρχές.

Από το οπτικό υλικό προκύπτει πως οι δύο δράστες κινήθηκαν επί λίγα λεπτά γύρω από τον τόπο της εκτέλεσης, προτού προβούν στην αποτρόπαια πράξη τους. Οι κινήσεις τους δείχνουν πως γνώριζαν ακριβώς πού πηγαίνουν και σε ποιο σημείο έπρεπε να περιμένουν τον άτυχο δημοσιογράφο.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ

Ο Γιώργος Καραϊβάζ γεννήθηκε στην Καλλίφυτο της Δράμας, τον Νοέμβριο του 1968. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, μετεγκαταστάθηκε στην Αθήνα και από πολύ νωρίς άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Η πρώτη του δημοσιογραφική εργασία ήταν στην εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα”, το 1989, στην οποία εργάστηκε έως το 1996, ως αστυνομικός συντάκτης. Στη συνέχεια απασχολήθηκε, πάντοτε στο αστυνομικό ρεπορτάζ, σε πολλά Μέσα Ενημέρωσης, όπως στον Ρ/Σ “ΠΛΑΝΕΤ”, σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, στην εφημερίδα “Εξουσία”, στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” και επί πολλά χρόνια στον τηλεοπτικό σταθμό “ANTENNA”.

Από το 2017 εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό “STAR”, ως αστυνομικός συντάκτης στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, καθώς, επίσης, είχε δημιουργήσει και την δική του ειδησεογραφική ιστοσελίδα, το www.bloko.gr, με θέματα σχετικά με το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους πιο έμπειρους αστυνομικούς συντάκτες στο χώρο και υπηρετούσε τη δημοσιογραφία με ήθος και ακεραιότητα για περισσότερα από 25 χρόνια. Η άποψή του ήταν πάντοτε ψύχραιμη και έχαιρε της εκτίμησης των συναδέλφων του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ