Γιώργος Καραϊβάζ: Γιατί ρίσκαραν να τον δολοφονήσουν παρουσία μαρτύρων;

Προβληματισμένος από το γεγονός ότι οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ τον δολοφόνησαν παρουσία μαρτύρων εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Πεπεισμένος ότι οι δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ έχουν κάνει ξανά στο παρελθόν αντίστοιχες ενέργειες εμφανίστηκε ο ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στο Mega, ωστόσο έθεσε ένα ερώτημα που προβληματίζει και τον ίδιο.

Γιατί οι εκτελεστές ρίσκαραν να τον δολοφονήσουν παρουσία μαρτύρων;

«Ο τρόπος που έδρασε ο εκτελεστής, δείχνει ότι το έχει ξανά κάνει. Έριξε 13 δεικτικές βολές, πέτυχε 10 σφαίρες στο σώμα, στο κεφάλι και στο λαιμό του Γιώργου Καραϊβάζ. Ήταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα, τον γάζωσε από πάνω έως κάτω. Ήταν τραγικό. Είδα την εικόνα του άψυχου σώματος του Γιώργου. Ήμουν κοντά στη σκηνή του εγκλήματος, καθώς πήγα γρήγορα στο σημείο μαζί με την ψυχολόγο της αστυνομίας για να συμπαρασταθούμε στην οικογένεια. Η αστυνομία οφείλει στη μνήμη του Γιώργου, στην οικογένειά του και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα να εξιχνιαστεί το έγκλημα» τόνισε.

Εντούτοις, διερωτήθηκε, γιατί οι δολοφόνοι επέλεξαν το συγκεκρίμενο χώρο και χρόνο για τη δολοφονία.

«Ήταν εκπαιδευμένοι οι δολοφόνοι. Πώς αυτοί οι άνθρωποι διάλεξαν τη στιγμή που υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες; Θεωρώ ότι είχαν ξανά προσπαθήσει. Μου κάνει εντύπωση πώς ενώ υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες γιατί δεν ανέβαλαν την δολοφονία. Ο Γιώργος ήταν εύκολο θύμα γιατί είχε συγκεκριμένα δρομολόγια. Ή πήγαινε σπίτι ή σε κάποιες συναντήσεις με φίλους του. Άρα ήταν εύκολο κάποιος που ήθελε να του αφαιρέσει τη ζωή να τον περιμένει και να το βρει μόνο του» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, οι εκτελεστές «ίσως ήθελαν να κλείσουν το στόμα του Γιώργου, ίσως δημοσίευε ή μιλούσε για κάτι. Ο Καραϊβάζ δεν μιλούσε για τη δουλειά του. Ρώτησα τον γιό του, αν του είχε πει ότι απειλείται από κάτι και μου είπε ποτέ. Δεν μιλούσε για τη δουλειά του».

Στην εκπομπή συμμετείχε και ο δικηγόρος, Θεόδωρος Μαντάς, ο οποίος αφού συμφώνησε με όλα τα παραπάνω έκανε λόγο για στυγερή δολοφονία που είχε και επικοινωνιακό χαρακτήρα.

«Ήταν μήνυμα που οι εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου έστειλαν ευρύτερα στην κοινωνία. Ότι όποιος ενοχλεί θα φεύγει από τη ζωή. Κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό. Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έρχεται σε μια συνέχεια συμβολαίων θανάτων που έχουν εκτελεστεί το τελευταίο διάστημα. Οι σφαίρες στην καρδιά του Γιώργου Καραϊβάζ, είναι σφαίρες στην καρδιά της ελευθερίας του Τύπου» υπογράμμισε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ