Γιώργος Καραϊβάζ: Οι δολοφόνοι δεν ήρθαν από το εξωτερικό, λέει απόστρατος Ταξίαρχος

Τις εκτιμήσεις του για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ εξέφρασε ο έμπειρος απόστρατος Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ Θανάσης Κατερινόπουλος. Πού πρέπει να εστιάσουν οι έρευνες σύμφωνα με τον ίδιο. 

Την άποψη ότι η έρευνα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, πρέπει να εστιαστεί πρώτα στα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου και εν συνεχεία στο σκούτερ στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, εξέφρασε ο Ταξίαρχος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος και Επίτιμος Πρόεδρος Αξιωματικών της Αστυνομίας.

«Αν ψάχνουμε από το σκούτερ να βρούμε στοιχεία για να φθάσουμε στους δράστες…”κούνια που μας κούναγε”», ανέφερε χαρακτηριστικά εμφανώς ενοχλημένος από τις διαρροές που γίνονται για τις έρευνες. 

«Αν υπάρχει η βούληση, θα βρεθεί η άκρη», σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1, και πρόσθεσε πώς οι έμπειροι αξιωματικοί πρέπει να αφεθούν για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

«Ο Γιώργος έστελνε μηνύματα μέσω της πένας του. Πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κατερινόπουλος, επισήμανε πως πρέπει να δούμε ποιους «ενόχλησε» ο δημοσιογράφος. Εκτίμησε πως «εάν δεν του έκλειναν το στόμα, θα έτριζαν πολλές καρέκλες», ενώ συμπλήρωσε πως επειδή ήταν έξυπνος άνθρωπος, «δεν μπορεί να μην έχει αφήσει κάπου αποθηκευμένα πράγματα».

Αναφορικά με το σκούτερ στο οποίο επέβαιναν οι δολοφόνοι, υπογράμμισε πως «είναι σπάνιο στην αγορά και τέτοια σκούτερ αυτού του κυβισμού και μαύρου χρώματος στην αγορά δεν έχουν πωληθεί πάνω από 600. Ψάξτε να βρείτε σε ποιους πωλήθηκαν».

Ακόμη εκτίμησε πώς οι δράστες είχαν ομάδα υποστήριξης και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σε κάποιο στενό το σκούτερ να φορτώθηκε σε κάποιο βαν όπως έχει γίνει και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. 

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα πως οι δολοφόνοι δεν ήρθαν από το εξωτερικό: «Εγώ πιστεύω ότι οι δολοφόνοι είναι Έλληνες ή αλλοδαποί που ζουν χρόνια στην Ελλάδα».

Στην ίδια εκπομπή ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, είπε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ δεχόταν απειλές, «ή και να είχε δεχθεί κάποια απειλή, ήταν ο χαρακτήρας του τέτοιος που δεν φοβόταν. Ήταν ατρόμητος!».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ