Γιάννης Λαγός: «Ναι» στην έκδοσή του στην Ελλάδα

«Πράσινο φως» από Βρυξέλλες για την έκδοση του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα. Πότε θα φθάσει στη χώρας μας αν δεν κάνει έφεση.   

Εκτελεστέο έκρινε η Εισαγγελία Βρυξελλών το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Γιάννη Λαγού.

Ειδικότερα, το προδικαστικό τμήμα του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου των Βρυξελλών έκρινε πως ο εκλεγμένος με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτής πρέπει να εκδοθεί στην ΕΛλάδα.

Ο Γιάννης Λαγός έχει έως τη Δευτέρα προθεσμία για έφεση. Μέχρι στιγμής, όμως, συναινεί. Εάν δεν εφεσιβάλει την απόφαση, θα φθάσει στη χώρα μας σε 7-10 μέρες.

«Για προφανείς λόγους ασφαλείας, η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να ανακοινωθεί», σημειώνει η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Βρυξελλών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Βρυξελλών:

«Μετά από διάφορες ερωτήσεις σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκαν από τις ελληνικές δικαστικές αρχές εναντίον του I. Λ., η Εισαγγελία των Βρυξελλών μπορεί να επιβεβαιώσει τα ακόλουθα: 

Το προδικαστικό τμήμα του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες αποφάσισε σήμερα σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σχετικά με τον Ι.Λ .: Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κηρύχθηκε εκτελέσιμο.

Η διάρκεια της προσφυγής λήγει έως τη Δευτέρα.

Για προφανείς λόγους ασφαλείας, η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να κοινοποιηθεί».

Σημειώνεται πως ο Γιάννης Λαγός οδηγήθηκε στις βελγικές φυλακές στις 28 Απριλίου, απ’ όπου απηύθυνε και διαμαρτυρία ξενοφοβικού περιεχομένου για τους αραβικής καταγωγής συγκρατουμένους του.

Υπενθυμίζεται, επιπλέον, πως ο Γιάννης Λαγός οδηγήθηκε ενώπιον του Βέλγου δικαστή-ανακριτή πριν από μία εβδομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ