Γιαγιά 100 ετών – τρίτη δόση: Η γλυκιά και τολμηρή Ελένη που “θέλει να ζήσει”

Γιαγιά 100 ετών – τρίτη δόση: Η γιαγιά Ελένη ζει μόνη της και φροντίζει το σπίτι της

Η Eλένη Καλαπόθου είναι 100 ετών, ζει στη Λακωνία και προχθές έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, στέλνοντας το δικό της μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η Eλένη Καλαπόθου θέλησε να κάνει την πρώτη της δόση όταν άνοιξε η πλατφόρμα και μπορούσε να μπει. Πήγε στο φαρμακείο μόνη της και ζήτησε από τη φαρμακοποιό να τη βοηθήσει να κάνει τη διαδικασία για το εμβόλιο ενώ σημειώνεται στην κρατική τηλεόραση πως «βιαζόταν γιατί θέλει να ζήσει».

Η γιαγιά Ελένη ζει μόνη της και φροντίζει το σπίτι της, όπως είπε. Έχει νικήσει δύο φορές τον καρκίνο, ενώ κατάφερε να επιβιώσει κατά τη μεγάλη πανδημία του 1918, τη γνωστή ως Ισπανική γρίπη. «Έχασα και το αδελφάκι μου από τη γρίπη», είπε η γιαγιά Ελένη. Ερωτηθείσα για τον λόγο που ήθελε να κάνει το εμβόλιο, η ίδια εξήγησε πως «ήθελα να πάω να εμβολιαστώ για να μην αρρωστήσω και φύγω μια ώρα αρχύτερα. Είπα και στα εγγόνια και στα παιδιά μου να πάνε και εκείνα να εμβολιαστούν και να μην ακούν τον καθένα που δεν πάει να κάνει το εμβόλιο», δήλωσε η γιαγιά Ελένη στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Δεν φοβήθηκα καθόλου», συνέχισε, στέλνοντας το μήνυμά της σε όσους λένε ότι φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο: «Να μην φοβούνται, να πάνε να το κάνουν. Γιατί να χαθούν τσάμπα ζωές; Εγώ τα ανάγκασα και τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου και τον εαυτό μου. Ό,τι σας λένε οι γιατροί, να το κάνετε».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ