Γερμανοί αλεξιπτωτιστές – Κρήτη: Οργή στην Κρήτη για τη σχεδιαζόμενη εκδήλωση

Σάλος στην Κρήτη για την πρόκληση από την οργάνωση “Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών” που προγραμματιζόταν από τις 17 έως τις 23 Μάϊου στα Χανιά, εκδήλωση με Γερμανούς αλεξιπτωτιστές προκειμένου να τιμήσουν την επιχείρηση “Ερμής” που ήταν η κωδική ονομασία των Ναζί για την κατάληψη της Κρήτης. Μάλιστα, έχουν προσκαλέσει και άλλες χώρες που συμμετείχαν στη Μάχη της Κρήτης και αποτελούσαν τα συμμαχικά στρατεύματα. Με το θέμα που προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση ασχολήθηκε το Ράδιο Κρήτη και η εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, με τους ακροατές του σταθμού να εκφράζουν οργή για τη σχεδιαζόμενη εκδήλωση. Οι αρχές της Κρήτης δήλωσαν άγνοια για την προκλητική εκδήλωση και αναρωτήθηκαν από πού έχει δοθεί άδεια, εάν έχει δοθεί, για τη ρίψη αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε, το μέρος που είχε αποτελέσει το θέατρο των επιχειρήσεων την εποχή της Μάχης της Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας στο” Ράδιο Κρήτη” εξέφρασε την έκπληξή του για το σχεδιασμό της εκδήλωσης και διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι πρόκειται για προσβολή για την Κρήτη. “Η εκδήλωση δεν μπορεί να γίνει και δεν θα γίνει” τόνισε με αποφασιστικότητα ο κ.Αρναουτάκης. Ο ίδιος είπε ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και σε κάθε περίπτωση έχει ζητήσει να μιλήσει με τον υπουργό Άμυνας κο. Παναγιωτόπουλο για να ξεκαθαρίσει το θέμα.

“Προσβάλουν τους νεκρούς της Κρήτης”

Στο Ράδιο Κρήτη μίλησαν και Βουλευτές όπως οι κ. Βαρδάκης, Μαμουλάκης, Κεγκέρογλου αλλά και δήμαρχοι οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και δήλωσαν ότι μια τέτοια εκδήλωση προσβάλει τους νεκρούς του νησιού στη Μάχη της Κρήτης και την περίοδο της κατοχής.

Επίσης, πήραν θέση και καθηγητές Πανεπιστημίου όπως ο κ. Δημήτρης Ξενάκης που αναφέρθηκε και στην πρόκληση με τον καθηγητή Ρίχτερ, και ιστορικοί όπως ο Αντώνης Σανουδάκης, τονίζοντας ότι μια τέτοια εκδήλωση αποτελεί πρόκληση και προσβάλλει όσους πολέμησαν τους Γερμανούς ναζί. Την αντίδρασή τους εξέφρασαν επικεφαλής παρατάξεων του Περιφερειακού συμβουλίου όπως ο κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κος Γιάννης Μαλανδράκης, πληροφορήθηκε από το Ράδιο Κρήτη για την εκδήλωση στην περιοχή του οποίου βρίσκεται το Μάλεμε, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί την πραγματοποίησή της, ενώ και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κος Νίκος Καλογερής, επεσήμανε ότι δεν έχει δώσει καμία άδεια, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του σε μια τέτοια πρόκληση.

aleksiptotistes evropaioi

Συγγελάκης: Οι Κρητικοί να είναι σε επαγρύπνηση

Το σοβαρό θέμα σχολίασε ο συγγραματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, Αριστομένης Συγγελάκης, ο οποίος καλεί σε παγκρήτιο ξεσηκωμό καλώντας το Υπουργείο Εξωτερικών και συνολικά την κυβέρνηση, τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, την Περιφέρεια Κρήτης και τους δήμους της περιοχής να παρέμβουν άμεσα και τους Κρητικούς να είναι σε επαγρύπνηση.

“Κατέβηκε” από τη σελίδα η προγραμματισμένη προκλητική εκδήλωση

Η εκδήλωση που προγραμματίζεται περιλαμβάνει άλματα με αλεξίπτωτο στους χώρους των γερμανικών προσγειώσεων. Ωστόσο, μετά τον σάλο προκλήθηκε στην επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών η ανακοίνωσή της συγκεκριμένης εκδήλωσης πλέον δεν εμφανίζεται τουλάχιστον στο “καλεντάρι”.

metallio

Και τρεις Έλληνες στην ομάδα των νεοναζί

Προβληματισμό ωστόσο δημιουργεί το γεγονός πως μέλη της οργάνωσης και μάλιστα υψηλόβαθμα είναι και σύμφωνα με την “Αυγή” και τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας είναι και αστυνομικός. Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας, στο site των “Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών” μπορεί κανείς να δει πως στο Διοικητικό Συμβούλιο, συμμετέχει ο Γιώργος Κασαγιάννης, ενώ στην Εκτελεστική Επιτροπή οι Θωμάς Αποστόλου και Παρασκευάς Καζάς.

Ο Παρασκευάς Καζάς μάλιστα, όπως αναφέρει η “Αυγή” που επικαλείται δημοσίευμα του policenet.gr από όπου είναι και η παρακάτω φωτογραφία του, είναι αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Ραφήνας και ο οποίος έχει διαγωνιστεί σε σχετικούς διαγωνισμούς πτώσεων με αλεξίπτωτο.

ellines%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF %CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%82 788

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ