Γεωργιάδης για SMS στο 13032 και καταστήματα, πόσο θα ισχύει

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το SMS στο 13032, τα καταστήματα που πρόκειται να ανοίξουν το επόμενο χρονικο διάστημα, αλλά και για την κατάσταση στην εστίαση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο SMS στο 13032, στο λιανεμπόριο και στο άνοιγμα της εστίασης. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι τα self test είναι το νέο όπλο για το άνοιγμα της αγοράς, ενώ επισήμανε πως έχει δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός γιατί δεν έχουν ανοίξει τα εμπορικά κέντρα.

«Μέχρι και εχθές η πανδημία δείχνει από εβδομάδα σε εβδομάδα μία μικρή τάση αποκλιμάκωσης. Αν αυτή η τάση αποκλιμάκωσης συνεχιστεί, το ελπίζω αλλά δεν το ξέρω, θα μπορούμε να πάμε και με τη διαδικασία των self-tests που θα έχουμε στη διάθεσή μας σε μεγαλύτερη χαλάρωση λειτουργίας του λιανικού εμπορίου. Μέχρι σήμερα που είμαστε περίπου στην 10η ημέρα που λειτουργεί το λιανικό εμπόριο δεν φαίνεται ότι επηρέασε αρνητικά την πανδημία», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε πως «SMS θα έχουμε σίγουρα και το 3ωρο θα συνεχιστεί για αρκετό διάστημα ακόμα, αυτό δεν συζητείται. Προέχει για εμάς να σταματήσουμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό που έχει δημιουργηθεί με τη μη λειτουργία των εμπορικών κέντρων και των Μall. Η ομαλοποίηση των συνθηκών κινήσεως της αγοράς είναι πρώτη προτεραιότητα για εμάς».

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο για το άνοιγμα της εστίασης και σημείωσε πως «καλό είναι να μην πάρουμε ρίσκα περισσότερα από ό,τι πρέπει».

Συγκεκριμένα, είπε ότι «η συζήτηση αυτή έχει γίνει αρκετές φορές και με έχει προβληματίσει και εμένα. Δηλαδή λες “αφού είναι όλες οι πλατείες γεμάτες, τι θα πείραζε να καθόντουσαν και σε ένα τραπεζάκι;”. Είδαμε τις εικόνες από το Λονδίνο, την πρώτη μέρα που άνοιξαν τα καταστήματα με τραπεζάκια έξω. Στην κατάσταση που είναι η πανδημία στην Ελλάδα, αν αύριο ανοίξει η εστίαση με τα τραπεζάκια έξω και δείτε τις εικόνες που είδατε στη Μεγάλη Βρετανία, δεν θα τρομάζατε και λίγο; Καλό είναι να μην πάρουμε ρίσκα περισσότερα από ό,τι πρέπει. Θα πρέπει να κάνουμε τα βήματά μας προσεκτικά».

Στη συνέχεια, μίλησε για το ενδεχόμενο μετακινήσεων το Πάσχα και ξεκαθάρισε ότι «θεωρώ τη συζήτηση για το Πάσχα εξαιρετικά πρόωρη. Όταν δεν ξέρουμε πώς θα είναι η εικόνα της πανδημίας την Παρασκευή για να σας πω τι θα κάνουμε τη Δευτέρα, το να σας πω τι θα κάνουμε μετά από δύο Δευτέρες μου φαντάζει σαν να λέμε μετά από έναν χρόνο».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ