Γέννησε στον δρόμο: 34χρονη δεν πρόλαβε να φτάσει στο μαιευτήριο – Βοήθησε ο ταξιτζής

Γέννησε στον δρόμο: Ο ταξιτζής μόλις είχε φτάσει έξω από το σπίτι, όμως αυτό που αντίκρισε θα το θυμάται για πολλά χρόνια.

Ένα σπάνιο περιστατικό σημειώθηκε στον Βόλο, με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που γέννησε πριν προλάβει να φτάσει στο μαιευτήριο. Η 34χρονη είχε γεννητούρια κυριολεκτικά στον δρόμο, καθώς δεν μπόρεσε να φτάσει εγκαίρως στο Νοσοκομείο Βόλου. Το μωρό που κυοφορούσε ήταν… βιαστικό και έτσι ήρθε στον κόσμο στην εξώπορτα του σπιτιού και ενώ στο μεταξύ έφτανε στο σημείο ταξί για να παραλάβει την ετοιμόγεννη να τη μεταφέρει στο «Αχιλλοπούλειο». Το δρομολόγιο του μωρού ξεκίνησε από τις Γλαφυρές. Η 34χρονη, που είναι πολύτεκνη μητέρα, ένιωσε πόνους. Έχοντας σπάσει τα νερά της, κατάλαβε ότι είναι θέμα ολίγων λεπτών να γεννήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα taxydromos.gr, ήταν μόνη της στο σπίτι και αποφάσισε να καλέσει ταξί για να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο ταξιτζής μόλις είχε φτάσει έξω από το σπίτι, όμως αυτό που αντίκρισε θα το θυμάται για πολλά χρόνια. Η μητέρα βρισκόταν στην εξώπορτα του σπιτιού και το μωρό είχε ήδη… ξεπροβάλει. Ο επαγγελματίας δεν έχασε την ψυχραιμία του. Άλλωστε είχε μπροστά του μία γυναίκα που όχι μόνο δεν τα έχασε, αλλά αποδείχτηκε «τέρας ψυχραιμίας». Με τη βοήθεια του αυτοκινητιστή, η μητέρα και το μωρό επιβιβάστηκαν στο ταξί και λίγη ώρα αργότερα έφταναν στην είσοδο του νοσοκομείου.

Γιατροί και μαίες από τη Γυναικολογική -Μαιευτική Κλινική είχαν ενημερωθεί για το περιστατικό και ήδη την περίμεναν

Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε αμέσως με φορείο στην κλινική, ενώ το μωρό μεταφέρθηκε στο Τμήμα Νεογνών, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις -προληπτικά. Εξετάστηκαν εξονυχιστικά από τους γιατρούς. Και οι δύο τους χαίρουν άκρας υγείας. Στη Μαιευτική -Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου η συγκίνηση ήταν απερίγραπτη το βράδυ της Πέμπτης (13/1). Η γέννηση του κοριτσιού, βάρους 2.900 κιλών, αποτελεί ένα μήνυμα ελπίδας, σε μία περίοδο που η πανδημία στοιχειώνει τα πάντα, έλεγαν. Επίσης, όλοι εξήραν το θάρρος της 34χρονης που δεν δείλιασε όταν την έπιασαν οι πόνοι, ειδοποίησε για να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όταν όμως κατάλαβε ότι το μωρό βιάζεται να βγει, δεν έχασε την ψυχραιμία της.

nosokomeio 6

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ