Γαλάτσι: Ελεύθερος υπό όρο ο αστυνομικός που σκότωσε το πίτμπουλ

Απολογήθηκε για το αδίκημα της ζωοκτονίας σε βαθμό κακουργήματος μετά τη θανάτωση του πίτμπουλ στο Γαλάτσι.

Ελεύθερος, υπό περιοριστικό όρο, αφέθηκε ο αστυνομικός πυροβόλησε το σκυλί -ράτσας πίτμπουλ- σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι. Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη 12 Αυγούστου.

Αφότου απολογήθηκε για το αδίκημα της ζωοκτονίας σε βαθμό κακουργήματος, ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος. Του επιβλήθηκε, όμως, ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στον ανακριτή.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε πως δεν είχε την πρόθεση να σκοτώσει το ζώο και ότι βρίσκονταν σε άμυνα καθώς κινδύνευε η ζωή του, διότι το ζώο τον είχε δαγκώσει στο πόδι.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σκύλου, ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου αστυνομικού είναι ψευδής και πρόκειται για δολοφονία εν ψυχρώ, καθώς ο αστυνομικός «πήρε μία στάση γονυπετής, χαμήλωσε και σημάδεψε τον σκύλο».

  • Με ποινικό παρελθόν ο ιδιοκτήτης του πίτμπουλ

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, o ιδιοκτήτης του πίτμπουλ έχει απασχολήσει τις Αρχές για χουλιγκανισμό, συμπλοκές, απειλές ακόμη και για βιασμό. Επιπλέον, μαρτυρίες γειτόνων αναφέρουν ότι τους «τραμπούκιζε», χρησιμοποιώντας ως μέσο πίεσης τα σκυλιά του. Δείτε το ρεπορτάζ του iEidiseis ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ