Η φυσική πισίνα της Αττικής που πας κολυμπώντας

Το ανεξερεύνητο νησάκι της Αττικής με τη φυσική πισίνα.

Κρυμμένη στις νοτιοανατολικές ακτές της Αττικής, μόλις 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, υπάρχει μια μαγευτική παραλία, που κρύβει ένα μυστικό.

Ο λόγος για την Κακιά Θάλασσα, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κερατέα και είναι σίγουρα μια από τις ωραιότερες και καθαρότερες ακρογιαλιές του λεκανοπεδίου.

Μην αφήσετε το όνομα να σας παραπλανήσει: η Κακιά Θάλασσα, μόνο «κακιά» δεν είναι, με τα καταγάλανα νερά της, τον αμμώδη βυθό και το ψιλό βότσαλο που την πλαισιώνει να εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.

Τα λίγα και μικρά μαγαζιά που την περικλείουν έχουν βοηθήσει στη διατήρηση του ειδυλλιακού τοπίου και δεν έχουν αλλοιώσει τον γραφικό της χαρακτήρα.

Η εν λόγω παραλία καλύπτει όλα τα γούστα, καθώς είναι χωρισμένη σε δυο τμήματα. Το ένα είναι οργανωμένο, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους και καφέ. Το βόρειο τμήμα της, από την άλλη, είναι ελεύθερο και ιδανικό για όσους θέλουν να χαλαρώσουν, μακριά από την πολυκοσμία.

Το «μυστικό» της Κακιάς Θάλασσας

Σε μικρή απόσταση από την ακτή, οι δεινοί κολυμβητές μπορούν να βρουν ένα μικρό κομμάτι στεριάς, σε σχήμα δαγκάνας.

Από την πίσω μεριά, με το μέτωπο στραμμένο στο Αιγαίο πέλαγος, τα τοιχώματά του μικρού νησιού δημιουργούν μια φυσική πύλη.

Οι επίδοξοι εξερευνητές που θα την διασχίσουν, θα ανακαλύψουν μία θαλάσσια «πισίνα», που περικλείεται από στεριά και άγνωστη για το ευρύ κοινό.

Η Κακιά Θάλασσα δεν κρύβει εκπλήξεις μόνο στο νερό, καθώς είναι ιδανική και για τους εξερευνητές της στεριάς. Ο βραχώδης λόφος που πλαισιώνει την παραλία θεωρείται από πολλούς ως αποτελεί ένα από τα καλύτερα αναρριχητικά πεδία που συναντά κανείς κοντά στην πρωτεύουσα.

Δείτε το βίντεο:

Από πού πήρε το όνομά της η «Κακιά» Θάλασσα

Οι ρίζες της συγκεκριμένης ονομασίας εντοπίζονται στην ελληνική μυθολογία. Σύμφωνα με τις ιστορίες, όλα άρχισαν κατά τη διάρκεια μιας ναυμαχίας μεταξύ των Αθηναίων και των βαρβάρων, αρκετά κοντά στην ακτή της Κακιάς Θάλασσας.

Καθώς οι βάρβαροι υπερείχαν αριθμητικά, οι Αθηναίοι παρακάλεσαν τους θεούς για βοήθεια. Τότε, ο Δίας και ο Άδης διέταξαν τον Ποσειδώνα να προκαλέσει στην περιοχή μεγάλα κύματα.

Έτσι, η τρικυμία «κατάπιε» τον στόλο των εχθρών και οι Αθηναίοι σώθηκαν από σίγουρο όλεθρο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ