Φόβοι για μεγάλη διασπορά και δεκάδες κρούσματα σε παιδική κατασκήνωση στα Χανιά

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για διασπορά του κορονοϊού σε παιδική κατασκήνωση στα Χανιά. Πολλοί γονείς παίρνουν τα παιδιά τους και τα υποβάλουν σε τεστ.

Πάνω από 30 θετικά κρούσματα του κορονοϊού φέρονται να έχουν εντοπιστεί σε παιδική κατασκήνωση στο Ακρωτήρι Χανίων στην Κρήτη. Μάλιστα, οι γονείς σπεύδουν να πάρουν τα παιδιά τους και τους κάνουν τεστ προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν μολυνθεί.

Το ρεπορτάζ του zarpanews.gr, αναφέρει ότι υπάρχουν φόβοι να είναι περισσότερα τα κρούσματα, αφού η κατασκήνωση φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, καθώς κρούσματα εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως στην Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά που προέρχονταν από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.

Οργισμένοι είναι οι γονείς, ενώ μία νέα καταγγελία από μητέρα αναφέρει ότι πήρε το παιδί της με πυρετό από την κατασκήνωση την Τετάρτη, έκανε τεστ που βγήκαν θετικά και ενημέρωσε για το γεγονός τους υπεύθυνους. Έχει μάλιστα κολλήσει και η ίδια και πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων στο σπίτι της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ιθύνοντες της κατασκήνωσης φέρονται να γνώριζαν από τη Δευτέρα για τα κρούσματα.

Το πρωί του Σαββάτου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στην κατασκήνωση για ελέγχους, ώστε να διαπιστωθεί η διασπορά του ιού σε όσα παιδιά έχουν παραμείνει στην κατασκήνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ