Φωτιά στην Πεντέλη: Συγκλονίζουν τα λόγια 86χρονου – «Πεθαμένος να είμαι, δε φεύγω από το σπίτι»

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι (και) της Πεντέλης που βλέπουν τη μεγάλη φωτιά να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της, αγωνιώντας για τις περιουσίες τους που απειλούνται.

Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, επιθυμώντας να δώσουν και οι ίδιοι τη μάχη για τη διάσωσή τους από τις φλόγες.

Στην Πεντέλη, ένας ηλικιωμένος πολίτης, ο 86χρονος Περικλής περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια τον εφιάλτη που έζησε την περασμένη νύχτα.

«Πήρε φωτιά και τούς φώναζα για λίγο νερό γιατί δεν είχα… Τίποτα… Πήρα το 100 και μού έλεγαν ότι θα ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική», ακούγεται να λέει στην κάμερα του Alpha.

Παράλληλα, αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι του παρά τις συστάσεις των αστυνομικών. «Πεθαμένος να είμαι, δε φεύγω από το σπίτι μου».

Μάλιστα, η δημοσιογράφος του Alpha σχολίασε: «Δεν μπορώ… Απέναντι στα δακρυσμένα μάτια ενός υπερήλικα που παρακαλάει, δεν μπορώ», τονίζοντας πως «και οι αστυνομικοί είναι πάρα πολύ ευγενικοί προσπαθώντας να τον πείσουν να κλειδώσει το σπίτι και να φύγει».

Δείτε το βίντεο:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ