Φωτιά στην Εύβοια: Ξανά στο Πευκί οι φλόγες

Συνεχίζεται για όγδοη ημέρα η μάχη κατοίκων και πυροσβεστών στη Βόρεια Εύβοια για τον περιορισμό της φωτιάς.

Νέα τροπή πήρε η φωτιά στη βόρεια Εύβοια με τις φλόγες να απειλούν και πάλι το Πευκί.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν τεράστια μάχη με τα πύρινα μέτωπα, καθώς αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο Ασμήνιο και η φωτιά έφτασε και στο Πευκί.

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται τις τελευταίες ώρες στο Ασμήνι, για το οποίο δόθηκε νωρίτερα εντολή εκκένωσης, καθώς δημιουργήθηκε ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο.

Νέες εκκενώσεις

Μάλιστα, νωρίτερα στάλθηκε και μήνυμα από το 112 για εκκένωση του Ασμηνίου. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ασμήνιο Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.»

Επίσης, εντολή εκκένωσης έλαβαν κι από την αστυνομία, αλλά και από το 112 οι κάτοικοι του οικισμού Λιβαδάκι στη Γορτυνία μετά από έντονη αναζωπύρωση που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Για τις αναζωπυρώσεις στις περιοχές της Γορτυνίας μίλησε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Μάλιστα, όπως τόνισε, «η σημαντικότερη αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στην περιοχή Λιβαδάκι, όπου υπάρχει πολύ πυκνή βλάστηση και άμεσα πρόκειται να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα».

Όσον αφορά στο αν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «ο οικισμός Λιβαδάκι έχει ήδη εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους».

Ενρωμεταξύ, αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί στις περιοχές Τουμπίτσι, Δάφνη και Καπελίτσα, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σχετικά με το δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή της Μεγαλόπολης, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα»

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ