Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: «Ήμασταν προετοιμασμένοι» δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Η κινητοποίηση κι η επέμβαση ήταν άμεση κατά τον κ. Χαρδαλιά όσον αφορά στη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

«Οι ώρες είναι κρίσιμες και οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, η χώρα μας βιώνει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες, έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών», υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών (3/8) πυρκαγιών.

Είπε πως σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για όλη τη χώρα, με πολλές και ιδιαίτερα δύσκολες στην αντιμετώπιση τους πυρκαγιές εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι μετράμε 81 δασικές πυρκαγιές στην επικράτεια το τελευταίο 24ωρο, ότι 40 μέτωπα είναι ανοικτά και επισήμανε πως η σημαντικότερη πυρκαγιά ήταν αυτή που εκδηλώθηκε στις 13:25 στους πρόποδες της Πάρνηθας στην περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης σε δασική έκταση.

Κρανίου τόπος Βαρυμπόμπη – Αδάμες: Χάος με καμένα σπίτια, δεκάδες απεγκλωβισμούς – Εικόνες ολικής καταστροφής

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η κινητοποίηση και η επέμβαση ήταν άμεση δεδομένου ότι στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν ήδη σε διασπορά δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 520 πυροσβέστες με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, 9 ελικόπτερα, καθώς επίσης και 7 αεροσκάφη.

Ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν επέμβει σε τουλάχιστον 315 περιπτώσεις για συνδρομή στην απομάκρυνση και στον απεγκλωβισμό ατόμων.

Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε τρία κύρια μέτωπα, στη Βαρυμπόμπη, στις Αδάμες και στους Θρακομακεδώνες. Είναι μια επικίνδυνη πυρκαγιά που εξελίσσεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, προσέθεσε.

  • «Κανένα πυροσβεστικό όχημα επί ώρες στην κεντρική πλατεία της Βαρυμπόμπης»

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής εκφράστηκαν από την πρώτη στιγμή πολλές καταγγελίες για ολιγωρία από την πλευρά της Πολιτείας, με τον αντιδήμαρχο Αχαρνών, Μιχάλη Βρεττό, να περιμένει επί ώρες ένα πυροσβεστικό όχημα στο σημείο της κεντρικής πλατείας της Βαρυμπόμπης, όπου ολόκληρες πολυκατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες.

Δεν ξέρω εάν η Πολιτική Προστασία έχει καταλάβει τι συμβαίνει εδώ, είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα, η πύρινες φλόγες μπήκαν στην κεντρική πλατεία και κάηκαν σπίτια. Επί τόπου εξακολουθούσε να μην υπάρχει πυροσβεστικό όχημα και κάποιος να βοηθήσει στις εκκενώσεις των σπιτιών, σύμφωνα με τον κ. Βρεττό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ