Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: 7 τραυματίες – Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Αναφορές κάνουν λόγο για τραυματίες από τη φωτιά, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο – Σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας το ΕΚΑΒ.

Η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται στην Βαρυμπόμπη, με την κατάσταση να είναι δραματική, καθώς οι φλόγες έχουν κάψει σπίτια σε Βαρυμπόμπη και Αδάμες, ενώ υπάρχουν αναφορές και για τραυματίες.

Σύμφωνα με μια πρώτη άτυπη ενημέρωση, αυτά είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα για τον απολογισμό της φωτιάς:

• 6 κάτοικοι έχουν διακομιστεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο με ήπια αναπνευστικά προβλήματα

• 1 πυροσβέστης με δύσπνοια έχει διακομιστεί στο ΓΝΑ 251

• Σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας το ΕΚΑΒ: Στην περιοχή βρίσκονται μια Κινητή Ιατρική Μονάδα, 1 μηχανή, 1 όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) και 9 ασθενοφόρα

• Σε πλήρη ετοιμότητα οι υγειονομικές δομές της περιοχής

Σημειώνεται πως όλος ο κόσμος από Βαρυμπόμπη, Αδάμες και Θρακομαδόνες, περιοχές οι οποίες εκκενώθηκαν, κατευθύνονται προς Αχαρνές.

Γιατί πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, εξηγεί το Αστεροσκοπείο Αθηνών

Η μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βαρυμπόμπης στους πρόποδες της Πάρνηθας, εκδηλώθηκε παράλληλα με τη σημαντική επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών (θερμοκρασία, υγρασία, άνεμος), γεγονός που έδρασε καταλυτικά, ώστε η πυρκαγιά να αποκτήσει διαστάσεις και ο έλεγχος της να καταστεί δύσκολος, σύμφωνα με την εκτίμηση των ερευνητών του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως επισημαίνουν, η διαθέσιμη καύσιμη ύλη είναι ακραία ξηρή, συμβάλλοντας στην εξάπλωση των πύρινων μετώπων και στην ανάπτυξη υψηλού θερμικού φορτίου. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, αναμένουν μικρή βελτίωση των συνθηκών από αργά το απόγευμα (19:00-20:00). Η βελτίωση αυτή συνδέεται με την ανάκαμψη της υγρασίας της καύσιμης ύλης, καθώς θα υποχωρούν οι μέγιστες θερμοκρασίες και η υγρασία θα αυξάνεται. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι η ευφλεκτότητα θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, γεγονός που θα συνεχίσει να ευνοεί την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

1

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ