Φωτιά στη Μεσσηνία: Σε εξέλιξη ο πύρινος εφιάλτης στην Μέλπεια- Εκκενώθηκαν 9 κοινότητες

Ολοένα και περισσότερες περιοχές εκκενώνονται στην Μεσσηνία. Ανεξέλεγκτο το μέτωπο της φωτιάς.

Δραματικές εικόνες και στην Μεσσηνία από τη φωτιά που είναι σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή Μέλπεια του Δήμου Οιχαλίας, στην Μεσσηνία.

Ήδη έχει δοθεί εντολή για τη εκκένωση των κοινοτήτων Διαβολίτσι και Άνω και Κάτω Μέλπεια.

Επίσης, πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο που βρίσκεται κοντά στην κοινότητα Καρνάσι, ώστε να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς, προς κατοικημένη περιοχή.

Στο μεταξύ, από χθες το μεσημέρι που εκδηλώθηκε η φωτιά, εκτός από τις κοινότητες Διαβολίτσι και Άνω και Κάτω Μέλπεια, έχουν εκκενωθεί άλλες έξι και συγκεκριμένα οι κοινότητες, Μοναστηράκι, Βράχος, Άγιοι Θεόδωροι, Παραπούγκι, Καρνάσι και Δεσύλλα.

Την ίδια στιγμή καίγεται το δάσος της Βασιλικής Ταϋγέτου. Σύμφωνα με το mesinialive, h φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στην περιοχή κοντά στη Μηλιά του Δήμου Δυτικής Μάνης και καίει δασική έκταση. Σύμφωνα με πληροφορίες δυστυχώς καίγεται τμήμα από το προστατευόμενο δάσος της Βασιλικής. Η περιοχή που έχει επεκταθεί η φωτιά λέγεται Καβαλάρης. H φωτιά είναι μεγάλη και οι καπνοί φαίνονται ακόμα και από την Καρδαμύλη όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και το βίντεο του MessiniaLive. Στην περιοχή έχουν σπεύσει επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και η ΓΑΙΑ εθελοντές Μάνης, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει συνδράμει κανένα εναέριο μέσο…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ