Φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη – 10 άτομα στο νοσοκομείο

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τη 1:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (25/09) σε διαμέρισμα που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρουν οι Grtimes, η Πυροσβεστική, με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ, κατάφερε να απομακρύνει 12 άτομα από την πολυκατοικία, ενώ 10 εξ αυτών μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο, όπως ανέφερε ο υποστράτηγος και Συντονιστής Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, Σπύρος Βαρσάμης.

Μάλιστα, από την επιχείρηση κατάσβεσης αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και δύο πυροσβέστες, χωρίς ωστόσο να διατρέχουν κάποιον επιπλέον κίνδυνο.

Όπως περιέγραψε ο κ. Βαρσάμης σχετικά με την μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης και απεγκλωβισμού, “σήμερα, 12.45 ειδοποιηθήκαμε για πυρκαγιά σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στην οδό Σωκράτους 6 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Φτάνοντας στο σημείο διαπιστώσαμε ότι ένα διαμέρισμα καιγόταν ολοσχερώς, ο καπνός είχε κατακλύσει την οικοδομή και όλα τα διαμερίσματα που βρισκόταν στους πάνω ορόφους της επταόροφης οικοδομής.

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη - 10 άτομα στο νοσοκομείο

Ξεκίνησε προσβολή της πυρκαγιάς τόσο εσωτερικά από το κλιμακοστάσιο όσο και εξωτερικά από το μπαλκόνι και παράλληλα έγινε η προσπάθεια απομάκρυνσης των ενοίκων. Έχουμε καταφέρει να απομακρύνουμε με ασφάλεια δώδεκα άτομα, εξ αυτών δέκα έχουν παραληφθεί από το ΕΚΑΒ με αναπνευστικά πρόβλημα και η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι υπό πλήρη έλεγχο“, δήλωσε ο κ. Βαρσάμης.

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη - 10 άτομα στο νοσοκομείο

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του Sportlive.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ