Φωτιά σε αυτοκίνητο Συγγρού: Όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες – Βίντεο

Φωτιά σε αυτοκίνητο Συγγρού: Στις φλόγες τυλίχτηκε ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει επί της λεωφόρου Συγγρού, λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Αναγνώστης που μας έστειλε τη φωτογραφία το μεσημέρι, ανέφερε πως το όχημα ήταν ταξί, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

taksi sigroy scaled

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Φωτιά σε αυτοκίνητο: Τι κάνω αν μου συμβεί

Τα αυτοκίνητα μπορούν να πιάσουν φωτιά από πολλές αιτίες. Μηχανικά ή ηλεκτρικά θέματα είναι τα πιο συνήθη αίτια, ενώ επιπλέον,  ένα αυτοκίνητο μπορεί να πιάσει φωτιά έπειτα από σύγκρουση. Κατά σειρά οι ενέργειες που θα πρέπει να κάνετε όταν την αντιληφθείτε είναι:

α) Εάν δείτε καπνό ή φλόγα ή μυρωδιά από καμένο λάστιχο ή πλαστικό αντιδράστε αμέσως!

β) Κάντε στην άκρη όσο πιο γρήγορα μπορείτε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ανάψετε το φλας για να φτάσετε σε ασφαλές σημείο του δρόμου (parking) ή σε  κάποιο σταθμό εξυπηρέτησης και σταματήστε αμέσως, σβήνοντας τη μηχανή.

γ) Βγάλτε όλους τους επιβαίνοντες από το αυτοκίνητο. Μην επιστρέφετε στο καιόμενο όχημα για κανένα λόγο.

δ) Απομακρύνετέ τους όλους τουλάχιστον 100 μέτρα απόσταση από το φλεγόμενο όχημα και μακριά από την κυκλοφοριακή κίνηση.

ε) Καλέστε το 199 και ενημερώστε με ακρίβεια για το συμβάν.

burning grey sedan near trees and signboard at night

Τι πρέπει να κάνετε για την πρόληψη της πυρκαγιάς

Για να μην βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να δείτε την περιουσία σας να καίγεται, θα πρέπει κατά πρώτο και κυριότερο, να είσαστε σίγουροι ότι έχετε συντηρήσει σωστά το αυτοκίνητό σας. Ένα καλά συντηρημένο αυτοκίνητο έχει λιγότερες πιθανότητες να πιάσει φωτιά.

Εάν πρόκειται να μεταφέρετε μέσα στο χώρο των επιβαινόντων βενζίνη ή μικρές ποσότητες υγραερίου, αυτά θα πρέπει να είναι καλά σφραγισμένα. Φροντίστε να κρατάτε το παράθυρο ανοιχτό για εξαερισμό.

Επίσης, να έχετε πάντα υπόψιν ότι τα γκαζάκια και οι φιάλες προπανίου δεν πρέπει να μεταφέρονται ποτέ στο χώρο του κινητήρα του αυτοκινήτου, όπου αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες.

Ποτέ μην παρκάρετε το αυτοκίνητο εκεί που υπάρχουν εύφλεκτα υλικά όπως ξερά χόρτα, που ενδέχεται να έρθουν σε επαφή με τον ζεστό καταλύτη.

Να γνωρίζετε ότι τα επικίνδυνα σημάδια όπως κομμένα  ή χαλαρά καλώδια, διαρροές λαδιού ή υγρών καθώς και  ηλεκτρομαγνητικά προβλήματα, συμπεριλαμβανόμενης και της περίπτωσης που παρατηρήσετε μια ασφάλεια πόρτας η οποία  πέφτει πάνω από μια φορά, ενδέχεται να επιφέρουν την πρόκληση πυρκαγιάς.

broken car covered with flame

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ