Φωτιά Σαλαμίνα τώρα: Υπό έλεγχο και τα τρία μέτωπα

Φωτιά Σαλαμίνα τώρα: Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί και το Κέντρο Υγείας

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 18:00 στον λόφο «Πατρίς», στη Σαλαμίνα. Λίγη ώρα αργότερα ξέσπασαν δύο ακόμα πυρκαγιέ σε Μύλους και Θέατρο. Πρόκειται για δύο περιοχές καμμένες παλιά με φυσική αναγέννηση. Η πυρκαγιά έκαψε χαμηλή βλάστηση κυρίως. Αυτή την ώρα, όλα τα μέτωπα βρίσκονται υπό έλεγχο. Λίγο πριν τις 20:00 δόθηκε εντολή εκκένωσης του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας. Οι γιατροί, το διοικητικό προσωπικό και ο εξοπλισμός μεταφέρονται στο 2ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Δύο ασθενείς, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Νίκαιας, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και το Θριάσειο Νοσοκομείο για τυχόν εγκαυματίες.

Στον λόφο Πατρίς επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Στο σημείο έχει πραγματοποιηθεί και αποστολή του ελικοπτέρου ΑΒ 214. λίγο πριν τις 20:00 δόθηκε εντολή εκκένωσης του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας. Οι γιατροί, το διοικητικό προσωπικό και ο εξοπλισμός μεταφέρονται στο 2ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Δύο ασθενείς, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Νίκαιας, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και το Θριάσειο Νοσοκομείο για τυχόν εγκαυματίες. Περί τις 18:45 στάλθηκε μήνυμα από το 112 που καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν τους Πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου και να κινηθούν προς την Παραλία της Ακτής Καραϊσκάκη. Στις 19:15 εστάλη νέο μήνυμα 112 για εκκένωση των οδών Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράποντος.

Υπόνοιες του δημάρχου Σαλαμίνας για εμπρησμό -«Είδαμε το ένα μέτωπο, και ξαφνικά το άλλο»

Η κυκλοφορία διακόπηκε επί της Λεωφόρου Φανερωμένης και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Σαλαμίνος έως το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Γαλαξιδίου. Επίσης, λίγο αργότερα διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Μαραθώνος. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το μέτωπο κινείται προς κατοικίες αλλά και προς το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα σημεία όπου μαίνονται οι φλόγες είχαν καεί και στο παρελθόν, ωστόσο η βλάστηση έχει αναγεννηθεί.

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε βέβαιος πως οι τρεις ταυτόχρονες πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίο γεγονός και άφησε σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό. «Αυτή την εικόνα έχω, τρία διαφορετικά μέτωπα, δίπλα στο κέντρο της πόλης, έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης για να μην έχουμε προβλήματα. Λίγες δεκάδες μέτρα είναι η φωτιά μακριά από τα σπίτια. Δεν έχουμε εικόνα ακόμα για καμένα σπίτια ή αυτοκίνητα» είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε: «Ο στόχος είναι να εκκενωθεί η περιοχή εγκαίρως για την ασφάλεια του κόσμου. Δεν με προβληματίζει το τριπλό μέτωπο, είμαι σίγουρος τι συμβαίνει. Είδαμε φωτιά, το ένα μέτωπο, και αμέσως απέναντι στον άλλο λόφο ξέσπασε η άλλη».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ