Φωτιά Γρεβενά τώρα: Σε ύφεση η πυρκαγιά στην περιοχή των Βεντζίων

Φωτιά Γρεβενά τώρα: Βελτιωμένη είναι η εικόνα ενώ παράλληλα σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην περιοχή των Βεντζίων

Καλύτερη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η εικόνα από την πυρκαγιά στον δήμο Δεσκάτης Γρεβενών. Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε την Τρίτη, εμφανίζει διάσπαρτες μικρές αναζωπυρώσεις σε δασική έκταση, τις οποίες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής σπεύδουν να θέσουν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Γρεβενών, με εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφασίστηκε το βράδυ του Σαββάτου 7 Αυγούστου 2021, η άρση της εντολής εκκένωσης των πέντε οικισμών στην περιοχή των Βεντζίων του Δήμου Γρεβενών καθώς το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση. Μάλιστα υπήρξε άρση της απόφασης για εκκένωση των πέντε οικισμών που απειλούνταν. Συνεπώς, οι κάτοικοι των κοινοτήτων Νησίου, Κέντρου, Αγαλαίων, Σαρακίνας και Διπόρου μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους.

hleia

Καλύτερη εικόνα και στην Κοζάνη

Επισημαίνεται, ότι όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γρεβενών παραμένουν σε αυξημένη επαγρύπνηση και σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, μένοντας στο σημείο της πυρκαγιάς για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 6 οχήματα, αλλά και μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. ενώ παρόμοια εικόνα εμφανίζει και η πυρκαγιά στον Πεντάλοφο του δήμου Βοΐου Κοζάνης, όπου επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Οι καμένες περιοχές

Εν τω μεταξύ, βίντεο από ψηλά που έχει αναρτηθεί στο YouTube δείχνει το μέγεθος της καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, οι καπνοί από τις εστίες της φωτιάς συνεχίζουν να φαίνονται και από ψηλά.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ