Φωτιά Άγναντα Ηλείας τώρα: Μια “ανάσα” οι φλόγες από τα πρώτα σπίτια

Φωτιά Άγναντα Ηλείας τώρα: Η φωτιά είναι αρκετά δύσκολη, ωστόσο είναι θετικό ότι το δάσος στα ανατολικά, νοτιοανατολικά είναι δρυς και όχι πεύκο

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Αταλάντη. Στην Ηλεία οι πύρινες εστίες είναι τρεις, με τις δύο να αντιμετωπίζονται με ανησυχία και να πραγματοποιούνται ρίψεις από αέρος. Την ίδια στιγμή, οι φλόγες απειλούν σπίτια. Στην περιοχή Αγνάντα Ηλείας επιχειρούν 115 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρο, 36 οχήματα, έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά είναι αρκετά δύσκολη, ωστόσο είναι θετικό ότι το δάσος στα ανατολικά, νοτιοανατολικά είναι δρυς και όχι πεύκο. Λόγω της μάχης με τις φλόγες, έχουν τραυματιστεί δύο πυροσβέστες. Ο ένας, υπαρχιπυροσβέστης υπέστη εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς. Ο υπαρχιπυροσβέστης διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», της Πάτρας.

Ζητήθηκε λεωφορείο για να απομακρύνει κατοίκους του χωριού

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο patrisnews.com, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας  Βαγγέλη Χριστοφόρου, ζητήθηκε λεωφορείο για να απομακρύνει κατοίκους του χωριού, ενώ όπως τόνισε, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από την πυροσβεστική υπηρεσία για να περιοριστεί το μέτωπο, όμως οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσταση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τοπικά μέσα, η φωτιά κατευθύνεται προς τους οικισμούς της Ροδιάς και του Λουκά.

Στο Τραγανό, το δεύτερο πύρινο μέτωπο, επιχειρούν 38 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρο, 14 οχήματα και δύο ελικόπτερα. Το τρίτο μέτωπο είναι στη Ροβιάτα, με δύο οχήματα να βρίσκονται στο σημείο. Ωστόσο η πυρκαγιά είναι μικρής έκτασης. Οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας. Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 5 οχήματα και 3 αεροσκάφη. Όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, άμεση επέμβαση από ξηράς και από αέρος περιόρισε γρήγορα τις φλόγες. Από αέρος επιχείρησε αρχικά ένα Αir tractor που ήταν επιφορτισμένο με την περιπολία στην περιοχή, καθώς και τα δύο PZL που έχουν έδρα το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ