Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Πειραιά με 150.000 λαμπιόνια

Τα γιορτινά του φόρεσε απόψε ο Πειραιάς καθώς φωτίστηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης φωταγώγησε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τον πλήθος κόσμου να δίνει το εορταστικό «παρών».

Το δέντρο τοποθετήθηκε όπως κάθε χρόνο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, με φόντο τον υπό ανακατασκευή Πύργο του Πειραιά.

peirais-dentro.jpg

Η φωταγώγηση ήταν μια ευκαιρία για τους Πειραιώτες να απολαύσουν το πάρτι που ακολούθησε, με την παρουσία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στη σκηνή.

Στη γιορτινή βραδιά ακούστηκαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του δήμου Πειραιά και οι φωνές της χορωδίας του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου – Δημοτικού Ωδείου Πειραιά και της χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά, με τη συμμετοχή της Angel Dancesport Academy.

peiraias-dentro.jpg

Την εκδήλωση παρουσίασε η Ελεωνόρα Μελέτη, ενώ το «παρών» έδωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο ταξίδεψε από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, έχει ύψος πάνω από 16 μέτρα θα φωτίζεται με πάνω από 150.000 λαμπιόνια που ξεπερνούν σε μήκος τα 3 χιλιόμετρα.

periaias-stolismos.jpg

Τα φώτα του δέντρου, καθώς και ο εντυπωσιακός εορταστικός στολισμός του Πειραιά, αποτελείται αποκλειστικά από λαμπτήρες τύπου LED χαμηλής κατανάλωσης με πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά.

Η επιλογή εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών του δήμου Πειραιά για εξοικονόμηση ενέργειας, περιορισμό στην κατανάλωση και ενίσχυση της βιωσιμότητας των χριστουγεννιάτικων εγκαταστάσεων.

xristougenniatiko-dentro-peiraias.jpg

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ