Φονικό στην Κέρκυρα: To σημείωμα που άφησε ο δράστης και τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Τα σημειώματα που άφησε ο δράστης, η ιατροδικαστική εκτίμηση, και οι μαρτυρίες για το φονικό που συγκλόνισε την Κέρκυρα

Σοκαρισμένη είναι η Κέρκυρα από το διπλό φονικό με δράστη έναν 67χρονο που σκότωσε την 61χρονη σπιτονοικοκυρά του και έναν 63χρονο γείτονά του.

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα γύρω στις 11:30 το πρωί αρχικά στην αυλή της μικρής οικοδομής, όταν ο 67χρονος μετά από έντονο διαπληκτισμό με τα θύματα, φέρεται να πήρε την κοντόκανη καραμπίνα του και να τους τραυμάτισε θανάσιμα, ενώ μετά το φονικό μπήκε στο σπίτι του, έκλεισε τα παραθυρόφυλλα και έδωσε τέλος στη ζωή του. Σύμφωνα με τους γείτονες ο 67χρονος δράστης φέρεται να είχε διαπληκτισθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα και με τα δύο θύματα.

«Άκουσα τέσσερις πυροβολισμούς, δύο μαζί και μετά από λίγο άλλους δύο και πετάχτηκα έξω και μετά έμαθα ότι επρόκειτο για τους ανθρώπους αυτούς. Ξέρω ότι υπήρχαν προστριβές μεταξύ του δράστη και του άνδρα που σκότωσε, είχε μαλώσει και με εμένα ο δράστης δύο φορές, αλλά κανείς δεν περίμενε να γίνει κάτι τέτοιο», είπε στον ΑΝΤ1 γείτονας των θυμάτων και του δράστη και αυτόχειρα, στην Κέρκυρα.

Την ίδια ώρα σε φωτογραφία φαίνεται ο δράστης του διπλού φονικού να έχει κολλήσει στην πόρτα του σπιτιού του μήνυμα προς της Αστυνομία, με ένα ονοματεπώνυμο και ένα κινητό τηλέφωνο.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως ο 67χρονος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει, καθώς βρέθηκαν στο σπίτι του απολογητικά σημειώματα προς την οικογένειά του, αλλά και ένας πλήρης φάκελος για τον Εισαγγελέα. 

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Σύμφωνα με το ιατροδικαστή που εξέτασε τα πτώματα, ο 67χρονος πυροβόλησε τα θύματά του εξ επαφής στο κεφάλι.

Ο ιατροδικαστής κ. Γιάννης Αϊβατίδης, σημείωσε πως το κάθε θύμα έχει δεχθεί τουλάχιστον έναν πυροβολισμό, το ένα πιθανότατα δέχθηκε και δεύτερο.

Η αστυνομία προσπαθεί ξεδιαλύνει το πώς ακριβώς σημειώθηκε η τραγωδία, ενώ παραμένει άγνωστο ποιον σκότωσε πρώτα. Η απόσταση μεταξύ των θυμάτων είναι πάνω από 15 μέτρα.

«Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο, κυνηγετικού τύπου, και στη συνέχεια, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ο δράστης αυτοχειριάστηκε. Όλα τα τραύματα είναι εξ επαφής, σχεδόν βραχυτάτης αποστάσεως, όσον αφορά τα θύματα. Προηγήθηκε η διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε η αυτοχειρία. Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρνουν τραύματα στο κεφάλι και ο δράστης, εξ επαφής τραύμα στο θώρακα» σημείωσε ο ιατροδικαστής.

«Τα θύματα βρέθηκαν σε απόσταση 15 μέτρων το ένα από το άλλο, ενώ με βάση τα στοιχεία και την ιατροδικαστική, πρώτη, προσέγγιση φέρεται ότι υπήρχε δόλος και πρόθεση να γραφτεί αυτή η τραγωδία” συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν στον τόπο του εγκλήματος έξι κάλυκες, παίρνουν καταθέσεις από άτομα του περιβάλλοντος τόσο του δράστη, όσο και των θυμάτων προκειμένου να εξακριβώσουν τα αίτια της τραγωδίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ