Φλώρινα: Αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τα Κορέστεια και τα χωριά του Βιτσίου

Ο δήμαρχος Καστοριάς ζήτησε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα χωριά του Βιτσίου και τα Κορέστεια, μετά τον ισχυρό σεισμό στη Φλώρινα.

Η Φλώρινα συνεχίσει να μετράει τις ζημιές που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 5,3 Ρίχτερ, ενώ ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, ζήτησε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα χωριά του Βιτσίου και τα Κορέστεια.

Συγκεκριμένα, έστειλε αίτημα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη «να κηρυχθούν σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Δημοτικές Ενότητες Κορεστείων και Βιτσίου, προκειμένου να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών».

Σύμφωνα με τον κ. Κορεντσίδη, για τις συγκεκριμένες περιοχές που βρίσκονται στις παρυφές του Βιτσίου «τίθεται ζήτημα επικινδυνότητας για την παραμονή των κατοίκων στις οικίες τους».

Από τα συνεργεία του δήμου που έκαναν προκύπτουν ζημιές και καταστροφές σε παλιές οικίες και αποθήκες, ενώ λόγω της σεισμικής δραστηριότητας επηρεάστηκαν και οι υδροφόροι ορίζοντες με αποτέλεσμα η δεξαμενή υδροδότησης της τοπικής Κοινότητας Μακροχωρίου, να τεθεί εκτός λειτουργίας. Το πρόβλημα όπως ανέφερε ο δήμαρχος «καλύφθηκε προσωρινά με εμφιαλωμένα νερά που μοιράστηκαν για τις οι ανάγκες των κατοίκων».

Επίσης, με απόφαση των δημάρχων Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη και Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν στις 9:15 πμ.

Στην ΠΕ Φλώρινας όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου ενώ έως την ίδια ημερομηνία δεν θα γίνονται μαθήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) στην Φλώρινα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ