Εύζωνες χιόνια – Σύνταγμα: Εντυπωσιακή αλλαγή φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη

Τις κάπες τους φόρεσαν οι Εύζωνες, που στέκονται ακίνητοι, μέσα στο τσουχτερό κρύο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια» έντυσε τους Ευζωνες με το χειμερινό, βαθυκύανο ντουλαμά (πανωφόρι). Παράλληλα, τώρα που το δάπεδο είναι ολισθηρό, η αλλαγή φρουράς γίνεται μέσω στρατιωτικού οχήματος. Παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες, οι Εύζωνες συνεχίζουν απτόητοι το δύσκολο έργο τους.

Δείτε το βίντεο με την αλλαγή φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη:

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Τα χιόνια κάλυψαν την Αττική

Το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα στην πρωτεύουσα, τόσο τα κτίρια, τα δέντρα στα πάρκα αλλά και τα βουνά της Αθήνας. Ξεκινώντας από την περιοχή του Παπάγου, το βίντεο δείχνει μία-μία τις γειτονιές της Αττικής, που δεν θυμίζουν σε τίποτα την συνηθισμένη της εικόνα. Στην αρχή του βίντεο διακρίνεται ο Πύργος των Αθηνών και το ξενοδοχείο President. Όμως η ορατότητα στον ουρανό είναι περιορισμένη, αφου πυκνά σύννεφα «σκεπάζουν» την πόλη.

Εξαίρεση από το λευκό αποτελούν οι δρόμοι και κυρίως κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως η Αττική Οδός, αλλά και οι λεωφόροι Μεσογείων και Κηφισίας. Τα αυτοκίνητα που κινούνται σε αυτούς είναι ελάχιστα. Ιδιαίτερες είναι και οι εικόνες από τον Υμηττό, που παραπέμπουν σε περιοχές με χιονοδρομικά κέντρα, κι όχι σε μια πολύβουη αστική περιοχή, όπως η Αττική.

Δείτε την Αθήνα στα «λευκά» όπως την κατέγραψε το βίντεο από drone:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ