Εξαδάκτυλος για Πάσχα: Όχι απαραίτητα σήμερα οι αποφάσεις

Την ώρα που όλο και πληθαίνουν οι πληροφορίες σχετικά με τον οδικό χάρτη χαλάρωσης των μέτρων ενόψει Πάσχα, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ξεκαθαρίζει πως ενδεχομένως οι αποφάσεις που θα πάρει σήμερα η επιτροπή λοιμωξιολόγων να μην είναι οι τελικές.

Θα πάμε ή δεν θα πάμε στο χωριό; Θα γιορτάσουμε την Ανάσταση νωρίς ή αργά; Πόσοι μπορούμε να είμαστε στο πασχαλινό τραπέζι; Ερωτήματα που απασχολούν όλες τις ελληνικές οικογένειες κι απαντήσεις που θα δοθούν από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη με διάγγελμα. Αφού προηγουμένως, όμως, γνωρίζει τις αποφάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει σήμερα.

Και ενώ όλο και πληθαίνουν οι πληροφορίες γύρω από τον οδικό χάρτη χαλάρωσης των μέτρων, ο Αθανασιος Εξαδάκτυλος ξεκαθάρισε σήμερα μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, πως ενδεχομένως οι όποιες αποφάσεις παρθούν σήμερα να μην είναι οι τελικές.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου οι απαντήσεις για το πώς θα εορταστεί το Πάσχα θα δοθούν μετά την εξέταση των δεδομένων. «Μετά το πέρας της συνεδρίασης, θα έχει τις απαντήσεις μας η πολιτεία», είπε, τονίζοντας ότι, «δεν είναι απαραίτητο σήμερα να βγουν οι απαντήσεις», αφού όπως εξήγησε, «αν σε κάποιο θέμα δεν έχουμε όλα τα στοιχεία για να εισηγηθούμε, προφανώς δε θα ληφθούν αποφάσεις σήμερα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των διαδημοτικών μετακινήσεων, είπε:

«Έχουμε 5.,500 ανθρώπους που νοσηλεύονται και τις οικογένειές τους που αγωνιούν, 850 που δίνουν μάχη στις ΜΕΘ, μερικές χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται 13 μέρες νυχθημερόν, με μικρή ηθική αμοιβή, μεταξύ αυτών είναι και 200 που επιστρατεύτηκαν πριν από λίγους μήνες και δεν ξέρουν αν αύριο θα πάνε στη δουλειά τους.

Άρα αυτά είναι πολύ πιο ουσιώδη για εμάς. Καταλαβαίνουμε τι μας ρωτά η κοινωνία, αλλά θα απαντήσουμε με αυτούς τους όρους».

«Άλλου είδους διασπορά προκαλεί ο εμβολιασμένος, άλλη ασφάλεια προσφέρει ο τεσταρισμένος, άλλο η μετακίνηση από νομό σε νομό με το ίδιο φορτίο κι άλλο η μαζική έξοδος», απάντησε ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των μετακινήσεων σε άλλη περιφέρεια.

«Η λύση της εξίσωσης περιλαμβάνει το κατά πόσο είναι εφαρμόσιμη», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στο πόσα άτομα θα καθίσουν στο πασχαλινό τραπέζι, ξεκαθάρισε ότι το θέμα δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπής, όμως, «ο μέχρι στιγμής αριθμός είναι 9».

Τέλος, αναφορικά με το λιανεμπόριο, απάντησε πως, «οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο δόθηκαν την περασμένη εβδομάδα και ήταν πολύ συγκεκριμένες. Εφόσον ξαναζητηθεί η γνώμη μας για το λιανεμπόριο, μπορεί να ξανασυζητηθεί».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ