Έτοιμο το SMS στο 13032 και έως τρεις ώρες για ψώνια Κύριο

Με SMS στο 13032 θα μπορούν οι καταναλωτές να κάνουν για τρεις ώρες τα ψώνια τους στα μαγαζιά όταν ανοίξει το λιανεμπόριο.

Με χρονικό περιορισμό τριών ωρών φαίνεται ότι θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο, όταν ανοίξει, με το νέο SMS στο 13032 το οποίο είναι έτοιμο.

Αυτό που εξετάζεται είναι να επαναλειτουργήσουν κανονικά τα εμπορικά καταστήματα, ωστόσο, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις των επιστημόνων, αυτό δεν φαίνεται να γίνεται από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, καθώς εκτιμούν πως το lockdown πρέπει να πάρει παράταση μέχρι και μετά την Καθαρά Δευτέρα που φέτος πέφτει στις 15 Μαρτίου.

Οι περιορισμοί βέβαια για το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν θα περιορίζονται μόνο στον χρονικό περιορισμό αλλά και στα άτομα που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος – βάσει του γνωστού κανόνα 1 άτομο ανά 25 τ.μ. – και την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Το SMS θα έχει την παρακάτω μορφή σύμφωνα με τον ΑΝΤ1:

09.17.54

Για όλες τις υπόλοιπες μετακινήσεις ισχύουν τα γνωστά μέχρι σήμερα και το SMS στο 13033:

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News – Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
    Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ