Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου: Η πτώση του βράχου στον δρόμο (βίντεο drone)

Γεγονός είναι η μερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο Κινέττας έως τον κόμβο της Πάχης στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. δόθηκε στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα και η Λ.Ε.Α.

Την ίδια ώρα η Ολυμπία οδός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από drone που δείχνει το μέγεθος της ζημιάς που οδηγεί στην ταλαιπωρία πολλών οδηγών.

https://www.facebook.com/watch/?v=2125208694344223

Λέκκας για Αθηνών – Κορίνθου: Υψηλού κινδύνου η Κακιά Σκάλα

«Έχουμε υψηλό κίνδυνο κατολίσθησης. Στην περιοχή υπάρχουν απότομες πλαγιές», είπε στην ΕΡΤ o Ευθύμιος Λέκκας.

«Δεν σπεύδω να αποδώσω ευθύνες. Αυτό θα το δείξει η έρευνα που θα γίνει. Στην περιοχή έχουμε να κάνουμε με πολύ δύσκολες συνθήκες», σημείωσε.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε και θύματα», παραδέχθηκε κλείνοντας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το πρωί σήμερα, αποκολλήθηκε βράχος στην απόκρημνη περιοχή της Κακιάς Σκάλας, κομμάτια του οποίου κατέληξαν στο οδόστρωμα στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Όπως ανέφερε η Ολυμπία οδός σε ανακοίνωσή της αμέσως, με εντολή της Τροχαίας, εξετράπη η κυκλοφορία των οχημάτων προς Αθήνα από τον κόμβο Κινέτας (55,8 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) προς την Παλαιά Εθνική Οδό.

Σημειώνεται πως η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση των εργασιών της ειδικής ομάδας αλπινιστών, οι οποίοι συνεχίζουν το «ξεσκάρωμα» (καθαρισμός χαλαρών σημείων που έχουν διαταραχτεί) σε πολύ μεγάλο ύψος πάνω και εκτός των ορίων του Έργου.

Όπως αναφέρει η Ολυμπία οδός «από την πρώτη στιγμή, οι Μηχανικοί της Ολυμπίας Οδού μαζί με τους αλπινιστές και την εξειδικευμένη εταιρία που παρακολουθεί τη δραστηριότητα της βραχώδους περιοχής της Κακιάς Σκάλας βρίσκονται στο σημείο και από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου εργάζονται για την αποκατάσταση των συνεπειών της πτώσης και την εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου στο σημείο».

«Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ