Εθελοντές πυροσβέστες ΚΑΤ: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας δύο παιδιών

Εθελοντές πυροσβέστες ΚΑΤ: Στη ΜΕΘ ο ένας στο θάλαμο ο άλλος

Για την κατάσταση της υγείας των δύο εθελοντών που νοσηλεύονται στο ΚΑΤ μετά την προσπάθεια κατάσβεσης φωτιάς στην Αφίδνες μιλά στην ΕΡΤ ο πατέρας τους. Η φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγα 24ωρα στις Αφίδνες άφησε πίσω της καμένη γη. Παράλληλα προκάλεσε τον τραυματισμό τριών εθελοντών πυροσβεστών, δυο από αυτούς νοσηλεύονται στο ΚΑΤ. Πρόκειται για δυο αδέρφια, όπως αποκάλυψε ο πατέρας τους μιλώντας στην πρωινή εκποπή της ΕΡΤ.

Ο Κώστας Μανιάς τόνισε ότι ο ένας από τους δυο γιους του βρίσκεται στην εντατική και οι γιατροί που τον παρακολουθούν είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι. Ο δεύτερος γιος του κ. Μανιά νοσηλεύται με εγκαύματα και στα δυο του χέρια. Σύμφωνα με τον πατέρα των εθελοντών, ο τραυματισμός τους προήλθε μετά τη μάχη που έδωσαν μαζί με άλλους πολίτες στο δάσος και όχι για να προστατέψουν τα σπίτια τους.

«Χαροπαλεύει το ένα μου παιδί»

«Το ένα παιδί μου χαροπαλεύει στην εντατική. Ο άλλος είναι σε θάλαμο με σοβαρά εγκαύματα στα δύο χέρια. Χθες βράδυ, πήγαν εθελοντικά στις φωτιές. Δεν τραυματίστηκαν τα παιδιά στην προσπάθειά τους να σώσουν τα σπίτια τους, αλλά αμυνόμενοι με τόσους άλλους στο δάσος. Εκεί έπαθαν τη ζημιά» ανέφερε αρχικά ο Κώστας Μανιάς στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί, ειδικά για εκείνο που είναι στην εντατική, γιατί είναι πάρα πολύ σοβαρή η κατάστασή του. Ανησυχώ. Όταν ρωτάω τον γιατρό για το τι εννοεί “σοβαρή κατάσταση, μπορεί δηλαδή να κινδυνεύει η ζωή του;”, εκείνος μου απαντά “να σου πω την αλήθεια, δεν αποκλείω τίποτα”» πρόσθεσε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ