Εστίαση – μουσική: Γιατί οι ειδικοί είπαν «όχι» – Πάρτυ στο twitter με τα μέτρα

Τον λόγο για τον οποίο θα ανοίξει η εστίαση χωρίς μουσική εξήγησε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος. «Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια ή επιβάλλει στους ανθρώπους να πλησιάσουν πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος. Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι προσαρμόζουμε τη φωνή μας», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Open TV και πρόσθεσε: Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου σημείωσε: «Χωρίς μουσική δεν θα καταβάλλετε την επιπλέον προσπάθεια που καταβάλλετε όταν χρειάζεται να μιλήσετε σε έναν χώρο που έχει δυνατή μουσική, η οποία στέλνει τα σταγονίδιά σας και μαζί με αυτά και τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία».

«Με αυτό τον τρόπο θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει. Με τον άλλο τρόπο δεν θα είναι ασφαλής. Φοβόμαστε ότι υπάρχει μια παρανόηση πως το πρόβλημα είναι πίσω μας. Δεν είναι πίσω μας. Είμαστε σε μια εύθραυστη πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης αλλά δεν είμαστε σε φάση που έχουμε ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα και τα έχουμε αφήσει όλα πίσω μας», κατέληξε.

Εστίαση – μουσική: Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα επιστημονικό επιχείρημα που στόχο έχει την προφύλαξη του πληθυσμού από την πανδημία, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να αντιδράσει και να επικρίνει την κυβέρνηση και για την μουσική στην εστίαση: «Μέχρι τώρα μιλούσαμε για αλλοπρόσαλλες κυβερνητικές αποφάσεις που δεν εντάσσονται σε κάποιο σοβαρό σχέδιο. Με την απαγόρευση της μουσικής στην #εστίαση περνάμε σε άλλο επίπεδο: εκεί που ο αυταρχισμός συναντά τον παραλογισμό. Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία», έγραψε στο Twitter o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, αγνοώντας τα επιστημονικά επιχειρήματα των ειδικών της πανδημίας.

Οι όροι λειτουργίας της εστίασης

Τα καταστήματα εστίασης και καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45. Οι πολίτες έχουν την υποχρέωση θα έχουν φθάσει στο σπίτι τους έως τις 23:00 καθώς εκείνη την ώρα αρχίσει η απαγόρευση κυκλοφορίας. Σε σχέση με το ζήτημα των καφέ-μπαρ και άλλων θεμάτων που χρήζουν διευκρινίσεων για τη λειτουργία της εστίασης, αύριο Μ.Πέμπτη θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση για τους ΚΑΔ από το υπουργείο Οικονομικών.

Από τη Δευτέρα 3 Μαΐου οπότε αρχίζει η λειτουργία της εστίασης, προβλέπεται ότι σε καφέ και εστιατόρια θα μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα ανά τραπέζι σε εξωτερικό χώρο.

Ακόμη, προβλέπεται συγκεκριμένη διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων με αποστάσεις από 90 εκατ. έως 1,8 μ. κατά περίπτωση.

Η χρήση μπαρ επιτρέπεται από τους πελάτες με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και με απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.

Οι χώροι εστίασης θα παραμένουν κλειστά από τις 23:00 έως τις 05:00.

Το προσωπικό είναι υποχρεωμένο να πραγματοποιεί self test δύο φορές την εβδομάδα.

Το «party» στο Twitter για την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ