Εστίαση – εμβολιασμός: Αυστηρά πρόστιμα και στους πελάτες

Το άνοιγμα της εστίασης στους εσωτερικούς χώρους θα γίνει με αυστηρά μέτρα και τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες, χωρίς να εξαιρούνται και οι πελάτες.

Η εστίαση στους εσωτερικούς χώρους μετράει αντίστροφα για να ανεβάσει ρολά μετά από μήνες, όμως το άνοιγμα θα γίνει με αυστηρά μέτρα και τσουχτερά πρόστιμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ από τα πρόστιμα δεν πρόκειται να εξαιρούνται ούτε οι πελάτες, οι οποίοι μπορεί να κληθεί να πληρώσουν ακόμη και 3.000 ευρώ σε περίπτωση που βεβαιωθεί παράβαση.

Πιο αναλυτικά, εάν κάποιος πελάτης βρίσκεται σε χώρο που απευθύνεται αμιγώς σε εμβολιασμένους ενώ δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα θα του επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ.

Επίσης, σε παρόμοια περίπτωση με την διαφορά πως ο πελάτης φέρει πλαστό έγγραφο, τότε το πρόστιμο θα ανέρχεται σε 3.000 ευρώ.

Επιπλέον, τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα και για τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, πρόστιμα από 3.000 ευρώ έως και 10.000 ευρώ θα επιβάλλονται στους χώρους που δεν τηρούν την πληρότητα που έχουν δηλώσει, ενώ προβλέπεται προσωρινό «λουκέτο» από 7 έως 15 ημέρες ανάλογα με τα τετραγωνικά των επιχειρήσεων.

Ακόμη, σε περίπτωση δεύτερης παράβασης θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης, για περίπου 60 ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα σε εστιατόρια, μπαρ, καφέ: Η τελική πρόταση για αμιγείς και μικτούς χώρους

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ