Εστίαση – εμβολιασμένοι: Ο Μαμαλάκης παίρνει θέση για τα μέτρα

Εστίαση – εμβολιασμένοι: Ο γνωστός μάγειρας και παρουσιαστής, Ηλία Μαμαλάκης αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα στον χώρο της εστίασης

Ο γνωστός μάγειρας και παρουσιαστής Ηλία Μαμαλάκης μίλησε για τα νέα δεδομένα στον χώρο της εστίασης. Όπως αποκάλυψε η νέα διάταξη της κυβέρνησης για αμιγείς και μεικτούς χώρους στην εστίαση προκάλεσε “πονοκέφαλο” στους εστιάτορες. “Έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την κατηγορία στην οποία επρόκειτο να ανήκει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης και στην συνέχεια θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τους πελάτες και τις διαμαρτυρίες τους.”, είπε στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ. Ο ίδιος εξέφρασε την προτίμηση του να υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι στο εστιατόριό του.

Δεν έκρυψε επίσης την μεγάλη του ανησυχία για την έξαρση της πανδημίας τις τελευταίες ημέρες “Μας τρομάζει πάρα πολύ η φάση που βρισκόμαστε τώρα, η απειλή του 4ου κύματος είναι πολύ ισχυρή. Όπως τόνισε “Δεν θα αντέξει άλλο κλείσιμο η εστίαση, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Όπως και να ‘χει τα μαγαζιά δεν θα γεμίσουν όπως γινόταν παλαιότερα.” Στην συνέχεια, σχετικά με τον εμβολιασμό των υπαλλήλων του προσωπικού στην εστίαση , τόνισε πως κατά την άποψη του θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός. Τέλος για την χρήση μάσκας στα εστιατόρια επεσήμανε ότι θα ήταν καλό να μην αφαιρείται μέχρι κάποιος να καθίσει στο τραπέζι ή ακόμα και μέχρι να ξεκινήσει να τρώει.

Σκαρμούτσος: Θα λειτουργήσω μόνο για εμβολιασμένους

Για τον έντονο προβληματισμό και τις αντιδράσεις που φέρνουν τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ στην εστίαση για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους μίλησε πρόσφατα και ο γνωστός σεφ, Δημήτρης Σκαρμούτσος. «Τα πράγματα είναι απλά, όσο περνάνε οι μέρες τα κάνουμε πιο δύσκολα. Είναι πολύ καλό που ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι. Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια θα το συναντήσουμε μετά τον Σεπτέμβρη που θα χρησιμοποιήσουμε τους εσωτερικούς χώρους. Καλώς ή κακώς στην εστίαση καλούμαστε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις και να δείξουμε στον κόσμο τι σημαίνει κοινωνική ευθύνη», σημείωσε ο κ. Σκαρμούτσος σε δηλώσεις του στο MEGA διευκρινίζοντας ότι οι εξωτερικοί χώροι δεν έχουν αλλάξει.

«Η εστίαση είναι εδώ να δείξει ότι και με αυτά τα μέτρα μπορεί να επιβιώσει και να λειτουργήσει. Ο καθένας πρέπει να δει τη βάση πελατών του. Εγώ θα λειτουργήσω μόνο για εμβολιασμένους. Θεωρώ ότι το εμβόλιο είναι το μόνο μας όπλο. Το τέταρτο κύμα θα είναι τεράστιο το πλήγμα και για την εστίαση και για άλλες επιχειρήσεις», πρόσθεσε. «Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε το προσωπικό μας να εμβολιαστεί, το παροτρύνουμε», τόνισε ενώ ερωτηθείς για την πιθανότητα να κλείσει εκ νέου η εστίαση σε περίπτωση τέταρτου κύματος ανέφερε πως: «Δεν θα κλείσουμε αλλά θα είναι τέτοια μέτρα που θα είμαστε ανοιχτά και δεν θα έχουμε πελάτες».

Ο Λευτέρης Λαζάρου για τα μέτρα στην εστίαση

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ